Interieurontwerpster Sabiha Barkey geeft Buitenleven een kijkje in haar tuin Pluk Geluk, waar ze zich – het zit in de naam – gelukkig plukt. Ze tuiniert biodynamisch en volgt haar gevoel. Van haar Griekse familie leerde ze de oorsprong kennen van gewassen en kruiden.

Mooi en lekker

Sahiba wil dat mensen beseffen hoeveel eetbare dingen de natuur ons biedt. “Tijdens vakanties in Griekenland stuurde mijn oma mij de moestuin in. Ik kon plukken waar in zin in had.” Maar gewassen zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook nog eens mooi om naar te kijken. Daarom deelt ze de mooiste kiekjes van tuin Pluk Geluk op haar Instagram (@studio.plukgeluk).

Onkruid en dode planten laat ze liggen waar ze ze uittrok. “Zo vergaat het meteen tot comopost”, aldus Sahiba. Foto: Sietske de Vries

Geen afval

Er wordt niets weggegooid in tuin Pluk Geluk. Van uienvlechten tot taarten bakken en van het inmaken van groenten tot het kunstzinnig schikken van bloemen. Ze hergebruikt alles, oogst haar eigen zaden en kijkt soms vol verbazing wat haar gewassen doen. Door stil te staan bij de wereld om haar heen en gebruik te maken van de eetbare natuur, komt ze dichterbij zichzelf.

Na een zwaar auto-ongeluk moest Sahiba gedwongen een stapje terug doen, haar rust vond ze in haar moestuin. Foto: Sietske de Vries

Meer weten over tuin Pluk Geluk?

Sahiba had een bijzondere reden om haar tuin te beginnen en tuiniert zonder geploeter. Hoe? Dat lees je in het verhaal van Sahiba en haar tuin in Buitenleven 2020/5. Deze ligt van 22 mei t/m 25 juni 2020 in de winkels.

Review deze post