Bij Hoeve Schettereind schitteren de bloembollen al vanaf maart. Door bollen te kiezen met verschillende bloeitijden staat de tuin de hele lente onafgebroken in bloei, waarna de vaste planten het feestje tot in de herfst overnemen.

Margot Pustjens-Peters en haar man Harm zijn een goed team. Ze werken samen in de tuin en beiden hebben ook werk aan huis. In de tuin zijn de taken verdeeld. Margot: “Ik bedenk de bloemen- en plantencombinaties en Harm is van de uitvoering. We zitten hier nog net op heel voedzame kleigrond – een gemeente verder hebben ze zandgrond – maar het is zware grond waar je spierballen voor nodig hebt om doorheen te komen.” De tuin is van maart tot oktober opengesteld en dan moet de tuin er netjes bij liggen. “Harm maait op de zitmaaier vier keer per week het gras, daar is hij dan wel even mee bezig. En hij snoeit de haagjes.” Margot is elke dag in de tuin te vinden met haar snoeischaar en stort zich met liefde op de styling. Ze geeft workshops groendecoratie aan huis, waar ze ook materialen uit de tuin voor gebruikt. In de lente gebruikt ze de bloeiende bollen in verschillende stukjes.

bloembollen Schettereind
In tegenstelling tot tuinen met alleen vaste planten, begint het bloeiseizoen al in maart in tuin Schettereind.

Tuin vol bollen

Over bloembollen raakt Margot niet uitgepraat: “Veel mensen vinden de tuin pas leuk als de vaste planten gaan bloeien. Maar je mist echt een stuk tuinplezier als je geen bollen plant. Het biedt zoveel vreugde als je al vroeg in het voorjaar ziet dat je tuin ontluikt. De vaste planten komen pas veel later; ik zit in maart al buiten te genieten.”

Uitzicht Schettereind
Het is veel werk elk jaar al die bollen planten, maar als het begint te bloeien is het altijd de moeite waard voor Margot.

Verder lezen over Tuin Schettereind?

Je leest het hele verhaal over Margot en haar bloembollen in Buitenleven 2021/2, nu in de winkel. Je kunt hem ook online bestellen, dat doe je hier. Meer informatie over bezoekdata van de tuin via www.hoeveschettereind.nl

3/5 - (1)