Veel bloemen, een natuurlijk aangezicht en een tikje nonchalant: dit tuinontwerp heeft het allemaal. In Buitenleven 2019/1 vind je een schaduwrijke en weelderige ontdektuin, waar liguster- en strakke taxushagen veel structuur brengen.

Vier seizoenen levendigheid

In de zomer vind je in de tuin van tuinontwerper Ineke Brunekreeft allerlei bloemen, maar ook in de winter is er genoeg te zien in haar tuin. Bijvoorbeeld veel wintergroene planten en hortensia’s die prachtig zijn als er sneeuw of rijp op de uitgebloeide vormen valt. Dit zorgt ervoor dat de tuin er het hele jaar levendig uitziet.

Haagstructuren

Ook in de winter is er genoeg te zien in het tuinontwerp van Ineke Brunekreeft

Ook in de winter is er genoeg te zien in het tuinontwerp van Ineke Brunekreeft

Structuur is voor Ineke onmisbaar. Strakke taxushagen en slingerende ligusterhagen geven de verschillende ruimtes weer, zonder de tuin overduidelijk in blokken te verdelen. Ook de romantische bloementuin zorgt in de wintermaanden samen met de bomen voor structuur. Daar heeft ze de planten specifiek op uitgezocht.

Tuinontwerper aan het woord

Ineke ontwierp 22 jaar geleden een tuin die vandaag de dag nog altijd in het tijdsbeeld past. Het is natuurlijk met organische vormen. “Maar dat wil niet zeggen dat ik niet voor een rechte lijn zou gaan. Een tuin kan prachtig zijn met een strakke lijn, zolang de beplanting daar tegenover maar weelderig genoeg is” aldus Ineke.

Leg zelf deze tuin aan

Wil je zelf aan de slag gaan met dit tuinontwerp? Download dan de plattegrond met legenda en treed in de voetsporen van tuinontwerper Ineke Brunekreeft. Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat. Stuur ons foto’s van je tuinproject, liefst voor en na.

Plattegrond-de-tuinontwerper-Buitenleven-2019-1

Review deze post