Meestal ontwerpt Inge van der Ploeg een tuin met in haar achterhoofd het interieur van de bijbehorende woning. Deze tuin hoort echter bij een onbewoond en vervallen pand, waarvan de eigenaren een paar deuren verder wonen. Desondanks is deze stadstuin in Den Haag een groene plek geworden die uitnodigt om op blote voeten te lopen. In Buitenleven 2019/4  vind je dit tuinontwerp en meer inspiratie voor een tuin in de stad. 

Tuinontwerp met meerdere functies

Het tuinontwerp van deze multifunctionele stadstuin nodigt uit tot spelen, relaxen en samenkomen met vrienden – Tuinieren met Buitenleven

Het tuinontwerp van deze stadstuin zorgt voor voldoende groenbeleving én speelruimte. Foto House of Green

De zwevende bank aan de linkerkant is het basisprincipe van dit tuinontwerp. Deze verbindt twee plekken met elkaar, namelijk het eetgedeelte en de speelruimte voor kinderen. De zwevende vlonder met plantenbak in het midden van de tuin heeft meerdere functies: verbinding, tweedeling, beschutting én een gevoel van beslotenheid op het terras. Maar de vlonder is ook direct een informele plek om met gasten te zitten.

Een stadstuin met groenbeleving

Koperknoopje (Leptinella squalida) is een prachtige bodembedekker. Foto House of Green

Het creëren van een echt groene tuin in de stad is altijd een uitdaging. Maar niets is onmogelijk. De gestuukte wand aan de linkerzijde is stoer en heftig. Daarom heeft Inge gekozen voor een dromerige beplanting. Én een stukje kunstgras: “Persoonlijk ben ik geen fan van kunstgras, maar in een schaduwrijke stadstuin wordt een gazon nu eenmaal snel zompig en vies. Dan is het wel prettig in gebruik. Door te kiezen voor een lichtbruine uitvoering oogt het niet als kunstgras maar eerder als een buitentapijt.”

Tuinontwerp voor je eigen multifunctionele stadstuin

Wil je zelf aan de slag gaan met dit tuinontwerp? Download dan de plattegrond met legenda en treed in de voetsporen van tuinontwerper Inge van der Ploeg van tuinontwerpstudio House of Green. Het hele artikel over deze multifunctionele, groene stadstuin lees je in Buitenleven 2019/4. Deze ligt nog tot en met 23 mei 2019 in de winkel.

Plattegrond-tuinontwerper-met-legenda-Buitenleven-2019-4

Review deze post