Tuinontwerper Björn Meulenberg ontwierp een tuin die aanvoelt als een heus vakantieoord. Je kunt er niet alleen zwemmen, maar ook heerlijk loungen, hockeyen en wandelen. In Buitenleven 2019/3 legt hij uit hoe hij tot dit ontwerp is gekomen én hoe je het zelf kunt toepassen.

Tuinontwerp met een zwemvijver en ingegraven trampoline – Tuinieren met Buitenleven

Deze bostuin maakt volop gebruik van de robuuste uitstraling van bomen

Bostuin met bosbeplanting

Het vakantiegevoel krijg je vooral als je een duik neemt in de zwemvijver: het lijkt alsof je in een meertje aan de rand van het bos bent. Het tuinontwerp heeft veel bomen en in plaats van dit als nadeel te zien, is er volop gebruik gemaakt van de grove uitstraling. De beplanting vormt een match met de bomen. “We hebben zoveel mogelijk voor ‘echte’ bosbeplanting gekozen, wat wil zeggen: planten die van nature voorkomen in een bos of er qua uitstraling goed zouden passen. Je ziet hier veel siergrassen toegepast zoals Carex morrowi en Deschampsia cespitosa, gecombineerd met hosta’s en wintergroene varens”, aldus tuinontwerper Björn.

Tuinontwerp met een zwemvijver en ingegraven trampoline – Tuinieren met Buitenleven

Ondanks alle bomen is er genoeg zon op het terras

Zwemvijver en strak terras

Voor kinderen is er genoeg te doen in de tuin. Naast de zwemvijver ligt er een hockeyveldje en een ingegraven trampoline. Maar nog steeds kent de tuin een fantastische sfeer en een krachtige uitstraling, mede dankzij de herhaling in de beplanting. Het grote terras met de robuuste zwarte pergola maakt het helemaal af. Björn: “En als de kinderen straks uit huis zijn, valt dit ontwerp niet zomaar uit elkaar: deze tuin evolueert met de eigenaren mee.”

Gebruik dit tuinontwerp

Wil je zelf aan de slag gaan met dit tuinontwerp? Download dan de plattegrond met legenda en treed in de voetsporen van tuinontwerper Björn Meulenberg. Het hele artikel over dit tuinontwerp lees je in Buitenleven 2019/3, die van 15 maart tot en met 18 april 2019 in de winkel ligt.

Plattegrond-de-tuinontwerper-Buitenleven-2019-3

Review deze post