Josefien en Maarten Broekhuizen verruilde het drukke Amsterdam voor het rustige, natuurlijke Eefde. Hier bouwden ze een oud winkelpand om tot uniek huis. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar het eindresultaat is een unieke woning vol creativiteit, kunst en warmte.

Natuur in huis

Het unieke jarendertighuis van Josephine is een weerspiegeling van de creativiteit die haar en haar gezin typeert. De creaties van haarzelf en haar kinderen, vormen een rode draad door het interieur. “Er staat heel weinig in huis dat niet door mij is aangeraakt. Van de muren tot de meubels. Ik ben altijd aan het zoeken naar wat ik wil en wat kan. Mijn voorkeur gaat uit naar eerlijk materiaal, dus ik ben ook altijd aan het kijken hoe ik de natuur in huis terug kan laten komen”, zegt Josephine.

Binnenkijken bij Josephine
Bijna alle decoratie, waaronder deze lamp, heeft Josephine zelf gemaakt. Foto: Henny van Belkom

Van hobby naar verkoop

Veel van de decoratiespullen in huis maakte Josephine zelf. Omdat ze het zo leuk vond, maakte ze foto’s van haar creaties en plaatste ze deze op haar Instagram.  “Na een paar maanden begonnen er ineens mensen te reageren. Ze vroegen zelfs of ze dingen van me konden kopen”, zegt Josephine. Zo werd Laine Maison geboren. De naam waaronder ze nu haar natuurlijke creaties verkoopt.

Het favoriete plekje in huis van Josephine is de keuken. Foto: Henny van Belkom

Creatief, maar toch rustig

Haar inspiratie haalt ze van buiten. Josephine: “Buiten leven betekent veel voor me. Ik vind het fijn als ik weet waar dingen vandaan komen. De omgeving is voor mij als kunstenaar heel belangrijk.” Zo houdt ze het interieur van haar woning met opzet rustig, ondanks dat het creatief is. Met als favoriete plek de keuken. Het is een heel vast element in je huis, waarbij je dus goed moet bedenken wat het beste werkt. Deze keuken past bij de rest van het huis en ziet er ook nog eens mooi uit. Ik hoop wel dat het multiplex een keer vervangen wordt door vol hout.”

Binnenkijken in Josephines unieke woning?

Het verbouwen van het huis duurde langer dan verwacht. Benieuwd waar het spaak liep? Lees het hele verhaal en bekijk alle foto’s in Buitenleven 2020/06. Deze ligt tot en met 30 juli 2020 in de winkel. Wist je dat he hem ook online kunt kopen?

Review deze post