Altijd al nieuwsgierig geweest naar wilde dieren op de Veluwe? Tijdens de Faunadag op zaterdag 24 maart opent Kasteel Middachten haar deuren. Ontdek hoe de vele herten en zwijnen in dit natuurgebied worden beheerd, pluis uilenballen uit en mis vooral de roofvogelshow niet.

Herten en zwijnen

Je komt tijdens de Faunadag alles te weten over zwijnen, edelherten, damherten, reeën en moeflons en je hoort hoe deze diergroepen worden bijgehouden en gereguleerd. Slagtanden van wilde zwijnen en geweien van herten, reebokken en moeflons zijn speciaal voor deze gelegenheid in het kasteel te zien. Ook kun je deze dag vragen stellen aan jachtopzichters op de Veluwe: zij vertellen hun verhalen over het faunabeheer in de nabije bossen.

Wild proeven

Dieren op de Veluwe die worden geschoten, worden ook wel gebruikt voor consumptie. Zie én proef deze dag wat door de poelier van het vlees wordt gemaakt. Voor wie het interessant vindt om te zien wat de natuur ons aan voedsel te bieden heeft, leer je ook bij over het herkennen van eetbare, wilde planten.

Roofvogelshow

En heb je altijd al eens roofvogels van dichtbij willen zien? Een echte valkenier geeft indrukwekkende roofvogeldemonstraties. Kinderen kunnen een leuke, leerzame speurtocht maken. En wie altijd al eens uilenballen heeft willen uitpluizen om te zien wat daar allemaal in verstopt zit, kan dat deze middag doen. Verder kan er worden gewandeld in het gebied rondom Kasteel Middachten en zijn er tegen betaling rondleidingen door het mooie slot. Je bent van harte welkom te genieten van het landgoed, de omliggende tuinen en bossen in de omgeving.

Over de Faunadag

De Faunadag wordt gehouden op Kasteel Middachten in De Steeg (nabij Arnhem) van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie over de Faunadag, het kasteel, de omgeving en tarieven voor rondleidingen vind je op de website van Kasteel Middachten.

Foto: Jan Gerder
Review deze post