Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vdgarde.nl

Wanneer de zon weer door de wolken breekt, is het tijd om de tuinkussens tevoorschijn te halen. Dat wordt wekenlang lekker relaxen op de loungebank in de tuin. Maar tussendoor moeten de kussens ook weer worden opgeruimd, want het is niet altijd droog en ochtenddauw is ook niet altijd even prettig. Maar hoe ruim je jouw tuinkussens goed op, zodat ze in goede staat blijven en lang meegaan? We hebben vier tips voor je verzameld om de tuinkussens van een tuinbank of loungeset netjes, droog en schoon te kunnen opbergen.

1. Binnen in huis bewaren

De beste plek om tuinkussens te bewaren is in huis zelf. Daar is het droog en hebben zon, vorst en regen geen vat op de kussens. Maar voor veel mensen is dit geen optie, omdat binnenshuis de ruimte ontbreekt om de kussens goed op te bergen. Gelukkig zijn er nog enkele alternatieven.

2. Speciale opbergtassen voor kussens

Een goede optie voor het opbergen van tuinkussens is om ze te bewaren in een speciaal daarvoor ontworpen opbergtas. Deze opbergtassen bestaan over het algemeen of goed ventilerend polyester. Hierdoor worden de kussens niet vochtig en wordt voorkomen dat er vuil, vocht en smerigheid op de kussens kan komen. Ook kan de kussenstof niet verkleuren door zonlicht. Een opbergtas is dan ook een slimme keuze voor het bewaren van tuinmeubilair en zorgt ervoor dat de kussens een stuk langer meegaan! Een van de voordelen van opbergtassen is dat ze prima te betalen zijn. Gemiddeld kun je al voor 30 euro een fraaie opbergtas kopen van gedegen kwaliteit.

3. Tuinmeubelhoezen gebruiken

Ook een mogelijkheid is het aanschaffen van tuinmeubelhoezen. Dit zijn grote hoezen die je over de complete loungeset of tuinset kunt spannen, waardoor de kussens gewoon kunnen blijven liggen. Aan de zijkanten van hoezen voor tuinmeubilair zitten vaak aanspanners, waarmee de hoezen goed strak getrokken kunnen worden zodat ze niet wegwaaien en eventuele regen er direct vanaf valt. De hoezen beschermen het meubilair en kussens ook tegen UV-straling. Al vanaf 50 euro zijn tuinmeubelhoezen te koop, dus dat valt erg mee!

4. Kussenboxen als opslagplek

Ten slotte kun je nog overwegen om kussenboxen te kopen. Dit zijn kunststof boxen met een afsluitbare klep, die waterdicht zijn. De kussenbox kun je gewoon buiten neerzetten, onder een overkapping of in de schuur. Opbergboxen voor kussens zijn wat duurder dan de overige opties, namelijk rond de 100 euro, maar beschermen jouw tuinmeubels en kussens wel op een prima wijze!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vdgarde.nl

4.3/5 - (3)