Ook met beperkte middelen kun je van een appartement iets bijzonders maken. Dat is te zien aan de portiekwoning van Myrle en Luycken Stouten in de Haagse wijk Bezuidenhout. Het vintage interieur van deze hippe woning oogt fris en is zorgvuldig en met lef samengesteld, zonder grote uitgaven. Het gezellige huis met een onalledaagse indeling kun je bekijken in Buitenleven 2019/8. Een voorproefje.

De combinatie van authentiek en industrieel kenmerkt dit vintage interieur – creatief met Buitenleven

De slaapkamer is licht en rustig. Achter het bed maakte Myrle met washitape de skyline van Den Haag. Foto Henny van Belkom

Koopjesjager

Dag Ikea, hoi eigen stijl! Met de aankoop van haar nieuwe woning kwam bij Myrle een passie voor klussen en styling boven. En een goede neus voor online koopjes. Pinterest, Google image search, webshops als WestWing en Marktplaats zijn onder meer Myrles ‘jachtgebied’. Van dure designmeubels scoort ze een betaalbare variant. En anders maakt ze die zelf. Het resultaat is een licht, ruimtelijk huis met een eigen stempel. Zonder leeggeplunderde bankrekening.

De combinatie van authentiek en industrieel kenmerkt dit vintage interieur – creatief met Buitenleven

Myrle kocht veel meubels op basis van een foto. Foto Henny van Belkom

Vintage interieur

De meeste meubels in haar huis kocht ze op basis van een foto. Een beetje op gevoel, een beetje op de gok. Zes maanden had ze zichzelf gegeven om te shoppen, alle aankopen werden opgeslagen bij haar schoonmoeder. Spannend was het moment waarop ze de sleutel van het nieuwe huis kregen. “Pas toen zijn we met alles wat ik verzameld had, gaan inrichten. En was het de vraag: staat het eigenlijk wel bij elkaar?”

Meer over deze inrichting

Of dat zo was? Oordeel zelf. Lees het hele interview – met veel foto’s – in Buitenleven 2019/8 in de rubriek Huisje boompje buitenleven. Het magazine ligt nog tot en met 7 november 2019 in de winkel. Wil je meer inspiratie opdoen uit huizen met een vintage interieur? Kijk dan nog even in de stadswoning van Joey Holthaus.

Review deze post