Tuinontwerper Ton van Wijvliet wilde niet alleen veel planten in de tuin, maar ook in huis. Samen met zijn partner Huub creëerde hij in de oude koeienstal een vintage tuinkamer. Een superplek voor meer dan alleen kamerplanten.

Vooral geen plastic

In Rijsbergen ligt De Hazelhof, een oude boerderij die Ton helemaal heeft opgeknapt naar eigen smaak. Hij houdt niet van plastic, “zelfs de wc-brillen zijn van hout”, en kiest voor oude en natuurlijke bouwmaterialen, waardoor hij de woonboerderij een unieke sfeer meegeeft. De vintage tuinkamer was tot een jaar of drie geleden nog de koeienstal waar Ton zijn verzameling spullen bewaarde; hij is gek op vintage en loopt alle kringloopwinkels af. Op het dak lag asbest dat vervangen werd door een glazen dak.

De dakramen kunnen open om zo met planten te kunnen experimenteren. Foto: Sietske de Vries

Veel zon en aandacht

Niet alleen kuip- en kamerplanten hebben hun weg naar de vintage tuinkamer gevonden, ook druif en Clematis zijn welkom. Ton: “Alle planten groeien hier twee keer zo hard en hebben door het zonlicht en de warmte veel water en voeding nodig.” Ton en Huub, zijn partner, genieten volop van hun stekje en laten anderen graag meegenieten van de tuin en de tuinkamer; het is zelfs een officiële trouwlocatie. Wil je langs bij De Hazelhof? Kijk dan voor meer informatie op hun website.

Om in de volle grond te kunnen planten, hakte Ton gaten in de betonnen vloer. Foto: Sietske de Vries

Meer weten over vintage tuinkamer Hazelhof?

Dat lees je in het tuinverhaal van Ton en Huub in Buitenleven 2020/4. Deze ligt van 17 april tot en met 21 mei 2020 in de winkels. Kijk op www.dehazelhof.nl voor open tuindagen en meer informatie.

Review deze post