Altijd al een kijkje willen nemen in tuinen in en rond Utrecht? Dit is je kans: zaterdag 30 juni tijdens de Open Tuinendag. Zo’n vijftig particuliere tuinen en pandhoven, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk, openen hun poorten voor publiek. 

Unieke tuinen

Je hebt veel keuze: van hofjes, grote en kleine tuinen, pandhoven van kerken en kloosters tot tuinen met beelden en vijvers. Stuk voor stuk unieke tuinen. En ze liggen op loopafstand van elkaar en in de buurt van horeca gelegenheden. Kun je ook nog de binnenstad verkennen. Ook leuk: in een aantal tuinen worden rondleidingen of muziekoptredens gegeven.

Open Tuinendagconcert

Na afloop van de Open Tuinendag wordt om 17.15 uur in de Regentenzaal van het Bartholomeus Gasthuis een concert gegeven met het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Gratis voor passe-partouthouders, reserveren is noodzakelijk.

Looproutes

Je kunt de tuinen bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur met een passe-partout. Het programmaboekje geeft een beschrijving van de locaties en een plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en te koop bij de VVV-Utrecht. Gezien de grote belangstelling is het slim om vooraf te reserveren. Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op de website van Open Tuinendag.

Review deze post