Wie van groen, landelijk en natuur houdt zal zich zeker thuis voelen in Wallonië. Het ligt op een steenworp van Nederland en is daarmee bij uitstek aantrekkelijk voor een korte vakantie. Niet alleen in de Belgische Ardennen speelt de natuur een hoofdrol. In het zuiden van België vind je een schat aan afwisselende landschappen en erfgoed. Met deze tips kun je struinen door de mooiste natuurgebieden en tuinen in Wallonië. Laat de voorpret van je vakantie in 2024 beginnen!

Wallonië, op een steenworp afstand van Nederland, biedt een oase van rust in een dunbevolkt gebied. Maak ontspannen wandelingen of fietstochten door het lichtglooiende landschap en beloon jezelf met een trappistenbiertje of kwaliteitswijn uit de streek. Voor natuurliefhebbers is Wallonië een waar paradijs, met tips om de mooiste natuurgebieden en tuinen te verkennen. Ontdek de hangende tuinen van Thuin, een middeleeuws juweeltje met terrasvormige tuinen en eigen wijnproductie.

Paradijs voor natuurliefhebbers

Groen kan niet zonder water. In de watertuinen van Annevoie worden beide op een speelse wijze met elkaar gecombineerd. Het resultaat is een verzameling van sierlijke tuinen in Franse, Engelse en Italiaanse stijl. In de watertuinen vormen bomen, hagen, struiken, velden en bloemen een prachtig geheel met vijvers, fonteinen en watervallen. Ook de ligging van Annevoie is aantrekkelijk vlakbij Namen en Dinant. Tussen beide plaatsen loopt een RAVeL door de Maasvallei. RAVeL routes zijn nagenoeg vlakke fietsroutes over oude jaagpaden en voormalige spoorlijnen.

 

De watertuinen van Annevoie - Jardins d'eau d'Annevoie. Foto"D.Fouss

Domein van Solvay

Een verborgen parel is het domein van Solvay, met een statig kasteel en het Museum van Jean-Michel Folon. Het park, bekend als het Park van 1.000 rododendrons, biedt gratis wandelroutes langs de prachtigste plekken van het landgoed. Ontdek de indrukwekkende kastelen en burchten die Wallonië sieren, en laat je betoveren door de geschiedenis en grandeur van deze architectonische meesterwerken. Plan nu je vakantie in 2024 en beleef de magie van Wallonië. Meer informatie op VISITWallonia.be.

Domein van Solvay en kasteel van Terhulpen. Foto: J.P. Remy
3.2/5 - (29)