Op 13 september mogen we ongegeneerd chocolade eten, want dan is het Wereld Chocoladedag. Wil jij toch een beetje gezond blijven? Lees dan verder!
Rauwe vijgen-chocoladeballetjes
Met deze balletjes kun je eindeloos variëren. Kies voor gedroogd fruit en noten die jij lekker vindt. Smakelijk!
Nodig
- 150 gram gedroogde vijgen
- 150 gram ontpitte dadels
- 50 gram pecannoten of walnoten
- 100 gram amandelen
- 250 gram rauwe cacaopoeder
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel vanille-extract
Werkwijze
- Laat de dadels en vijgen een nachtje weken in een bakje met water.
- Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pasta.
- Maak je handen een beetje nat – zo plakt de pasta niet aan je huid – en maak er (ongeveer 30) kleine balletjes van.
- Zorg dat je een beetje cacaopoeder over hebt en rol de balletjes hier doorheen.
- Leg de balletjes op een plaat met bakpapier twee uur de koelkast.
Klik hier voor andere lekkere recepten!