Op 13 september mogen we ongegeneerd chocolade eten, want dan is het Wereld Chocoladedag. Wil jij toch een beetje gezond blijven? Lees dan verder!

Rauwe vijgen-chocoladeballetjes

Met deze balletjes kun je eindeloos variëren. Kies voor gedroogd fruit en noten die jij lekker vindt. Smakelijk!

chocolade

Nodig

  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 150 gram ontpitte dadels
  • 50 gram pecannoten of walnoten
  • 100 gram amandelen
  • 250 gram rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract

chocolade

Werkwijze

  1. Laat de dadels en vijgen een nachtje weken in een bakje met water.
  2. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  3. Maak je handen een beetje nat – zo plakt de pasta niet aan je huid – en maak er (ongeveer 30) kleine balletjes van.
  4. Zorg dat je een beetje cacaopoeder over hebt en rol de balletjes hier doorheen.
  5. Leg de balletjes op een plaat met bakpapier twee uur de koelkast.

Klik hier voor andere lekkere recepten!

Review deze post