Het interieur van Babette en haar gezin is de kroon op hun vijfjarige klusperiode. Kenmerkend voor het interieur zijn de tweedehands spullen waarvan de littekens soms nog zichtbaar zijn, maar ook de wandkleden gemaakt van onbewerkt schapenwol. Het interieur omvat voornamelijk natuurlijke kleuren, vormen en materialen.

Tweedehands fixen

Samen met haar man Erik vormt Babette een dreamteam. “We vullen elkaar aan. Door mijn mode achtergrond heb ik redelijk goed in de gaten wat bij elkaar past en wat niet. Ik heb veel geduld met de styling en Erik heeft geduld met het uitvoeren van klusjes,” vertelt Babette. Dat klussen komt goed van pas, want bijna alles in hun huis is tweedehands. “Het nadeel van een tweedehands interieur is dat er soms iets kapot is, gelukkig kan Erik dat bijna altijd fixen. Ik vind het gewoon heel erg leuk als dingen doorleefd zijn en als ze een verhaal hebben. Het maakt me ook echt niet uit als er vlekken in de tafel zitten. Als ik iets nieuws in mijn huis ophang, valt het helemaal uit de toon omdat het te nieuw is.”

Wollen wandkleed
De wollen wandkleden – hier in de slaapkamer – hebben ook een medicinale werking.

Wollige wanden

Voor haar eigen label Halona maakt Babette diervriendelijke wandkleden van voornamelijk schapenwol. Naast vele andere voordelen, zijn de kleden ook goed voor de akoestiek. De wol neemt namelijk veel geluid op. Als ik het wandkleed in de woonkamer weghaal, galmt het hier enorm.

Keuken binnenkijker
De keuken is het enige in het huis van Babette dat wel nieuw is.

Lees en kijk verder

Benieuwd hoe Babette de wandkleden maakt en wil je haar hele interieur bekijken? Lees dan haar hele verhaal in Buitenleven 2021/1, in de winkel tot en met 25 februari 2021. Je kunt de editie natuurlijk ook online bestellen.

5/5 - (1)