Wonen op het water, dat was Annelies Wolters haar grote droom. Ze groeide immers op, op een woonboot. De droom kwam uit en samen met haar man Hans Dorsman ontwierp ze een prachtige woonboot van 140m2. Een heerlijke plek om kerst met de familie te vieren. Het hele verhaal lees je in Buitenleven 2020/09.

Warmte en gezelligheid

Op de woonboot van Hans en Annelies in Amsterdam begint het grote aftellen naar kerst al op 1 december. Met hun kinderen Scott (4) en Skye (2) leven ze helemaal toe naar die warme, gezellige dagen. “Eerste kerstdag is voor mijn familie, dan kleden we ons allemaal mooi aan en gaan bij één van ons de feestdag vieren. Die traditie is voor ons belangrijk”, vertelt Annelies.

Binnenkijker 2020/09
Voor Annelies en haar gezin heeft Kerst veel betekenis. Allemaal netjes gekleed aan tafel hoort hierbij. Foto: Trui Heinhuis

Een eigen ontwerp

Toen Hans en Annelies een woonplek zochten, dachten ze in eerste instantie helemaal niet aan een woonboot, een goede ligplek bemachtigen is immers haast onmogelijk. Ze hadden zelfs al een bouwkavel op het oog. Maar in 2009 hoorden ze dat vlakbij Annelies haar moeder een ligplek te koop kwam met een klein, oud bootje. Dat veranderde alles voor het stel. Annelies: “We zitten allebei niet in de creatieve hoek, maar het leek ons wel geweldig om zelf een huis te bouwen. In de nieuwbouwwoning waar we zaten, hadden we ook al dingen zelf bedacht. Elementen die goed waren bevallen, zoals de grote raampartijen, de vide en de stoere kozijnen van antraciet aluminium, namen we in het ontwerp van de boot mee.”

De stoere keuken komt van Tulp, het kleed is kind- en huisdierproof. Foto’s: Trui Heinhuis

Licht en natuurlijk

Het ontwerp is vooral licht, natuurlijk en ruimtelijk. Met Kerst wordt er wel uitgepakt, in stijl. “Ik houd van subtiel. Een treinbaantje in kerstsfeer, papieren huisjes van Jurianne Matter, een kaarsenhouder die ik op de Dutch Design Week vond. We houden niet van bling bling en veel schreeuwerige versiering. Dan koop ik liever wat mooie versiering van natuurlijke materialen”, zegt Annelies.

Meer over deze woondroom op het water?

Lees het hele verhaal en bekijk alle foto’s in Buitenleven 2020/09. Deze ligt t/m 29 december 2020 in de winkel. Je kunt hem natuurlijk ook online bestellen. Dat doe je hier.

Review deze post