Pluspunten van een zwemvijver
Door een filtergedeelte in de zwemvijver blijft het water schoon en zou je er dus ieder moment van het jaar in kunnen plonsen! Vind je dat de helft van de tijd toch te koud? Geen zorgen, dan heb je nog steeds plezier van de zwemvijver. Al is het alleen al vanwege het mooie uitzicht. Een vijver brengt leven in de tuin, zo komen vogeltjes hier graag drinken.
Minpunten van een zwemvijver
Een minpunt van een visvijver is dat het water wat (licht)groenig uitslaat. Je kunt er dan nog steeds in zwemmen, maar voor het zicht ziet het er misschien wat minder.
Is een zwemvijver duurder dan een zwembad?
Een zwembad kost minimaal € 25.000. Vind je dat te veel? Dan is een zwemvijver een prima alternatief. Je kunt zo’n vijver al voor € 15.000 aanleggen.
Kun je zelf een zwemvijver aanleggen?
Je kunt er zelf een aanleggen, maar ook een bedrijf inhuren om het te laten doen. Net wat voor jouw kostenplaatje en kennis het best past. Wie het ook installeert, ben je wel bewust van een aantal dingen.
- Ten eerste moet je kijken naar het aantal vierkante meters van je zwemvijver. Bij dertig vierkante meter moet je bijvoorbeeld al een bouwvergunning hebben.
- Denk ook na over het onderhoud. Zo kun je een UV-lamp installeren om het water helder te houden. Ook is een zogenoemde skimmer handig om vuil in op te vangen. Dit is in feite gewoon een afzuigpunt dat vastzit op de filterpomp. Om de bodem van de zwemvijver schoon te houden is er ten slotte een vijverstofzuiger.