Trend #1: Gebruik ronde vormen

Ronde vormen in je tuin: een trend die echt aan het opkomen is. De vormen geven vooral een rustgevende en een speciale sfeer aan je tuin. Ronde/glooiende vormen kan je gebruiken om bijvoorbeeld een pad of een terras aan te leggen. Dit zorgt er ook voor dat je een daadwerkelijk rustgevend effect in de tuin krijgt. Je kunt bijvoorbeeld met kantopsluiting een ronde bloembak creëren. De Multi-edge flex is hier zeer geschikt voor.

Trend #2: Mediterrane elementen

Mocht je niet op vakantie gaan, dan wil je natuurlijk nog wel genieten in de vakantie. Dit doe je optimaal met mediterrane elementen in je eigen tuin. Maak binnen deze trend gebruik van geurende en gekleurde planten en bloemen. En wie aan de Mediterranée denkt, denkt natuurlijk ook aan lekker eten. Tip gebruik hiervoor een Kamado BBQ, zoals de Columbus Kamado Grill! Een kwalitatief hoogwaardige Kamado voor een redelijke prijs. Hierop kan je verrukkelijke gerechten maken en samen met familie en vrienden genieten van een heerlijk zomers gevoel.

Trend #3: Gebruik maken van slimme apparatuur

Gezien de huidige energieprijzen is het essentieel om slimme apparatuur te gebruiken in je tuin. Dit kunnen veel verschillende producten zijn. Van verlichting die je online kunt bedienen (wat je zeker elektriciteit bespaart) tot aan een slim bewateringssysteem om je planten en bloemen te bewateren.  Een slim bewateringssysteem geeft op de juiste momenten van de dag precies goede hoeveelheid water af. Dit bespaart water (goed voor het klimaat) en natuurlijk kosten).

Trend #4: Eten uit je eigen tuin

Wie wil dat nou niet? Verse frambozen of verse aardbeien uit je eigen tuin, klinkt als muziek in je oren.En met de supermarktprijzen van dit moment ook beter voor de portefeuille. We zien steeds meer mensen aan de gang gaan met het kweken van verse groente en vers fruit in de eigen tuin. Het moestuintje is nog nooit zo populair geweest.

Trend #5: Gebruik kleuren in je tuin

Gebruik veel kleur in je tuin. Denk aan gekleurde bloemen/planten. Naast bloemen en planten kun je ook kussens met kleuren gebruik. En natuurlijk de nodige tuinaccessoires. Denk aan buitenschilderijen (erg populair de laatste tijd, gekleurde keien of gekleurde potten.

Trend #6: Pure living

Tijd is kostbaar maar ook je rust. Gebruik je tuin dus vooral als rustpunt. Gebruik eenvoudige designs en niet te veel decoratiestukken. Wat belangrijk is, is dat je een eyecatcher hebt in je tuin die de aandacht trekt en sfeer brengt. Dit kan een kleurrijke plant zijn met eromheen een kleurrijke grind- of splitsoort. Denk aan een plant als Lavendel.  Met een kantopsluiting (zie trend #1) kun je een mooie ronde border aanleggen rondom deze plant.

Wil je aan de slag met deze trends in je? Ga nu naar Amagard.com.

 

 

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

4.8/5 - (5)