Tuinliefhebster Reggy Reumer heeft het weiland achter haar huis volledig op gevoel veranderd in een weelderige en verrassende tuin vol borders en hagen: “Ik hou van planten die wild lijken, maar het niet zijn, zoals siergrassen.” De gevarieerde beplanting, die je kunt bewonderen in Buitenleven 2019/8, zorgt ervoor dat haar tuin ieder seizoen interessant is om te zien.
Geïnspireerd door Piet Oudolf
Reggy legde haar tuin op gevoel aan, maar had een beetje hulp van het boek Droomplanten van tuinarchitect Piet Oudolf. Ze leerde onder andere hoe ze haar tuin het hele jaar door en van alle kanten interessant kon houden. En dat is gelukt. Vanaf verschillende zitjes kun je de tuin steeds weer vanuit een andere hoek bekijken. Je waant je soms net in een sprookje.
Eigen stukje natuur in haar verrassende tuin
“Wanneer ik ’s ochtends vroeg op een bankje zit en de lentezon op de dauwdruppels schijnt, krijg ik een brok in mijn keel. Planten die na de winter weer doorkomen, begroeten me als oude bekenden”, vertelt ze. Via smalle paadjes leidt ze van mei tot en met september bezoekers rond en deelt ze haar kennis over haar geliefde tuin. Ze vertelt graag over haar notenboom, enkele berken, een reuzenkornoelje (Cornus controversa) en de rest van haar eigen stukje natuur. “Ik geniet ervan om ervaringen en kennis uit te wisselen over tuinieren.”
Met een kopje koffie onder de pergola
Als Reggy niet aan het werk is in de tuin, zit ze het liefst met een kopje koffie onder een door haar man gemaakte pergola, begroeid met clematissen en rozen. In de winter is ze vooral bezig met vilten en boetseren. De beeldjes, zoals een vogel met mensenvoeten of een kabouter met extreem lange vlechten, geven een eigen tintje aan de tuin. Je kunt ze van mei tot september spotten in de mooie Friese tuin of in het artikel ‘Vier seizoenen tuinplezier’ in Buitenleven 2019/8. Deze ligt nog tot en met 7 november 2019 in de winkels. Wil je Reggy’s Tuin bezoeken? Kijk voor de mogelijkheden op de website van Reggy Reumer.
Kun je niet genoeg krijgen van mooie tuinen? Lees dan ook ons verhaal over de gevarieerde tuin van Pim Mesie.