Bar-restaurant Bisous, Amsterdam
Bar-restaurant Bisous brengt een ode aan de zinnenprikkelende Parijse haute couture restaurants. Een creatie van ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen met oerklassieke gerechten en een uitgebreide wijnkaart. Het menu weerspiegelt een samensmelting van bourgondisch Frankrijk met de Zeeuwse gastronomie, waarbij hoogwaardige ingrediënten uit de Noordzee en Zeeuws-Vlaanderen de boventoon voeren. Er wordt enkel gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten en klassieke kooktechnieken voor het maken van gerechten zoals: steak au poivre concassé, kreeft, bouillabaisse, kokkels in pastis en zeebaars. Je kunt hier zowel uitgebreid dineren als pas later op de avond aanschuiven voor cocktails aan de bar. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag draaien er live local DJ’s vanaf 22:00 u.
Open: di t/m do van 17.00 – 01.00 u. Vr en za van 12.00 – 03.00 u.
Bar-restaurant Bisous, Albert Cuypstraat 31, Amsterdam, +316 24394831, bisous-official.com
Restaurant Mearkas, Eastermar
Het Friese kasrestaurant Mearkas ligt in het prachtige coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden en wordt omringd door een moestuin, pluktuin, een voedselbos en een glamping. Hier kun je heerlijk dineren, overnachten en genieten van het landgoed en de bijzondere omgeving met meren, rietlanden en ‘wetlands’. Chef-kok Kees Meinderts werkte jarenlang als souschef bij sterrenrestaurants en staat garant voor een creatieve keuken op niveau. In het in de kas gevestigde finedining-restaurant worden de gerechten grotendeels bereid met ingrediënten uit eigen tuin. De houten tafels en de bar zijn gemaakt van bomen uit de buurt.
Open: wo t/m za voor het diner. Kijk voor de beschikbare aankomsttijden op de website.
Restaurant Mearkas, Schuilenburgerweg 5, Eastermar, 0512-55 14 00, mearkas.nl