Plantenbakken kunnen een echte eyecatcher zijn. Een mooie plantenbak kan namelijk al erg veel doen in je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cortenstalen plantenbak of een modern zwart gekleurde plantenbak? Met deze varianten is jouw tuin helemaal on trend!

Zwarte plantenbak

Een huidige trend is het industriële interieur. Deze interieurtrend kan goed doorgetrokken worden naar de tuin met de zwarte plantenbakken van Wovar. Deze prachtige plantenbakken zijn gemaakt van verzinkt staal en hebben een zwarte coating.

Dankzij de zwarte coating heeft de plantenbak een zeer moderne en exclusieve uitstraling. Ook zorgt deze coating ervoor dat de plantenbak beschermd is tegen oxidatie, waardoor er geen roestvorming ontstaat. Een groot voordeel van de plantenbakken is dat ze beschikken over een bodem met een gat. Hierdoor kan het overtollige water eenvoudig weglopen en is het plaatsen van een worteldoek niet nodig.

Cortenstaal plantenbak

Het gebruik van cortenstaal is ook echt helemaal trendy. Dit komt doordat cortenstaal een duurzaam materiaal is. Goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee. Daarnaast hebben de cortenstaal plantenbakken een roestbruine kleur. Hiermee creëer je een mooi effect in je tuin en is de cortenstaal plantenbak een echte blikvanger. De bruine roestkleur steekt mooi af bij de groene beplanting of bij kleurrijke bloemen. De plantenbakken zijn bij Wovar in verschillende formaten te verkrijgen en variëren van vorm. Zo kun je kiezen voor een mooie vierkanten plantenbak of een ruime rechthoekige plantenbak.

Tip

De plantenbak kan in het begin door regen een lichte roestkleur afgeven op de ondergrond. Om geen vlekken in je bestrating te krijgen kun je ervoor kiezen om eerst een beschermzeil onder de plantenbak te plaatsen of de plantenbak tijdelijk op een andere ondergrond te plaatsen.

Plantenbak maken

De plantenbakken zijn gemakkelijk te bevestigen en worden geleverd met bevestigingsmateriaal en een moersleutel. Hierdoor kun je eenvoudig zelf de plantenbakken thuis in elkaar zetten en heb je al het benodigde bevestigingsmateriaal bij de hand. Bevestig één zijkant aan de bodem met de bijgeleverde bouten en moeren. Wanneer deze zijde bevestigd is, kunnen de andere zijdes aan elkaar en aan de bodem bevestigd worden.

Welke planten in een plantenbak buiten?

Na het bevestigen van de plantenbakken kun je ze gaan vullen. Voor het vullen van de plantenbak kun je gebruik maken van potgrond. Potgrond bevat voldoende lucht en zorgt voor een betere afwatering bij teveel vocht. Zorg ervoor dat de ondergrond stevig is, zodat de plantenbak zo min mogelijk zal verzakken in de bodem. Kies de gewenste planten en/of bloemen en poot ze in de potgrond. Ga jij voor kleurrijke bloemen of toch liever voor wat meer groen? Een mooie olijfboom staat ook prachtig in deze potten en zal zeker de aandacht trekken in jouw tuin!

Deel dit bericht

Meer inspiratie

5/5 - (1)