Wie droomt er niet van een overdaad aan bloemen in eigen tuin? Vrolijke bloeiers laten je elk seizoen ten volste beleven. Bloemen trekken insecten, vlinders en vogels naar je tuin. En we worden er ook nog eens heel blij van. Maar hoe krijg je nu zo’n gezellige, volle bloemenzee in jouw tuin? Dat kan op allerlei manieren. Eén ervan is met een bijzondere eyecatcher: een bloementoren van cortenstaal.

Wie bij een bloementoren nog steeds denkt aan de kunststof gestapelde bloempotten, is nog niet op de hoogte van de laatste trend voor verticaal tuinieren: robuuste plantenbakken van cortenstaal in piramidevorm boven elkaar. Je vult de bakken helemaal naar jouw wens: met zaden en kruiden voor een verticale moestuin, of juist vol met Geraniums en Petunia’s die overdadig over de randen heen bloeien waardoor je binnen twee maanden niets meer van het cortenstaal terugziet.

Hoe compacter de oppervlakte, hoe groter de pracht
Het is een misverstand dat je veel ruimte nodig hebt om dat extraverte, kleurrijke en weelderige gevoel te creëren dat je kent van een bloeiend bloemenveld in een cottagetuin. Juist op een kleine oppervlakte kun je deze sfeer bij uitstek realiseren, als je maar gebruikmaakt van de ruimte die er is. Dat kan bijvoorbeeld door de hoogte in te gaan. Bloeiende bloemen boven elkaar zorgen niet alleen voor een uitbundige pracht, het geeft je ook de mogelijkheid om in één keer dat hoekje van je tuin tot leven te laten komen of je entree in een handomdraai ware grandeur te geven.

Cortenstaal: stoer, duurzaam en sfeervol
We zien cortenstaal steeds vaker terugkomen in tuinontwerpen van alle stijlen. Het materiaal is populair vanwege de stevigheid, de mogelijkheden, het duurzame karakter en de robuuste uitstraling. Waar het materiaal vroeger veel gebruikt werd in de scheeps- en bruggenbouw, is het nu een blijvende trend voor tuinen, perken en buitenruimtes. De staalsoort roest onder invloed van weersomstandigheden en die roestlaag werkt als een natuurlijke bescherming voor het staal. Dit maakt het materiaal een duurzame keuze; het vergaat niet en behoudt zijn krachtige eigenschappen waardoor je er decennia van kunt blijven genieten. De kenmerkende roestige kleur geeft een tuin niet alleen een stoere uitstraling, maar zorgt ook voor warmte en sfeer.

Gemak dient de mens
In de polders van het Groene Hart worden cortenstalen bloementorens in verschillende uitvoeringen gemaakt. Eigenaar Jan Louwers zet elke bloementoren met eigen handen in elkaar. Groenliefhebbers kunnen kiezen uit hoeveel lagen hun toren moet bestaan en ook of er wielen onder geplaatst moeten worden. Oók bestaat de mogelijkheid om de bloementoren te laten leveren met ingebouwd watergeefsysteem. In dat geval kan de tuinslang eenvoudig op de Gardena-koppeling aangesloten worden, en de ingebouwde zweetslang doet de rest. Zoals gezegd: gemak dient de mens! Meer weten over deze bijzondere eyecatchers? Op www.bloementoren.com vind je alle informatie en de nodige inspiratie.

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

5/5 - (1)