In dit huis zie je direct dat er iemand woont met een creatieve hand. Interieurstyliste en illustratrice Luka Jacobs timmerde kasten, schilderde natuurtaferelen op de muren en maakte zelf leuke maanlampen. Het interieur is fris en toch ook warm en knus. In Buitenleven 2019/9 zie je hoe Luka haar artistieke interieur verder opfleurt voor de feestdagen.

Authentieke elementen

Luka en Tim wonen in een knusse tussenwoning in ‘s-Hertogenbosch. De meeste authentieke elementen in huis waren in de loop der jaren verdwenen, maar het stel gaf een stukje van het oude karakter terug met openslaande tuindeuren. “Die zaten er heel vroeger ook in. We hebben nu ook veel meer licht in huis” vertelt Luka. In het bovenlicht is een glas-in-loodraam geplaatst in okergeel en blauw. “Niet authentiek, maar hij draagt wel bij aan het dertigerjaren-gevoel.”

Het artistieke interieur van Luka is net wat anders, maar wel comfortabel - wonen met Buitenleven

De woonkamer is fris, gezellig en kent prachtige details. Foto Henny van Belkom

De muur als canvas gebruiken

Luka is dol op kleuren als grijsblauw en okergeel, en dat zie je terug in onder andere de gordijnen en de muur. De wand bij de eethoek kreeg ook een originele inkleuring. Luka schilderde het bestaande retrobehang wit zodat een blank canvas ontstond. Met zwarte acrylverf maakte ze uit de losse pols een muurschildering in een bosachtige sfeer. “Ik ben nogal veranderlijk, maar deze muurschildering mag blijven.”

Het artistieke interieur van Luka is net wat anders, maar wel comfortabel - wonen met Buitenleven

Niet alleen in de woonkamer, ook in de slaapkamer gebruikt de illustratrice de muren als canvas. Foto Henny van Belkom

Fris interieur

In Buitenleven 2019/9 lees je het hele verhaal over Luka en haar interieur in de rubriek Huisje boompje buitenleven. Het magazine ligt nog tot en met 26 december in de winkels en bevat meer leuke kerstinspiratie!

Net zo gek op kleur als Luka? Check dan ook het interieur van de kleurrijke stadswoning van Kim Nelissen.

Review deze post