Pizza wordt natuurlijk meestal bereid in de (steen)oven. Maar ken je deze BBQ-variant al? Een heerlijk maaltje met mozzarella, parmezaanse kaas en basilicum. Hij is zowel heerlijk als hoofdgerecht en bijgerecht. De twee kazen vullen elkaar qua smaakbeleving perfect aan en zorgen voor een overheerlijke pizza.

Is het alweer eventjes geleden dat je hebt gebarbecued en moet je er weer even inkomen? Hier vind je 9 handige barbecue-tips.

Dit gerecht kan zowel vegetarisch als met vlees of vis worden gegeten. Voeg bijvoorbeeld pittige peperoni salami of tonijn toe voor een extra touch. Je kunt ook de basilicum vervangen voor rucola. Dit geeft je pizza weer een heel andere smaak.

Zoek je nog meer inspiratie voor je vegetarische barbecue? Hier vind je nog veel meer lekkere en verrassende vegetarische bbq recepten.

Wat heb je nodig? (4 personen | Bereidingstijd: 135 min | 762 kcal p.p.)

  • 500 g bloem
  • 7 g droge gist
  • 1 tl zout
  • 400 g gekruide pizzasaus (blik)
  • 250 g mozzarella
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 8 takjes verse basilicum
  • 1 vershoudfolie
  • 1 bakpapier
  • 300 ml lauwwarm water
  • 50 g semola di grano duro (griesmeel)
  • 1 kamado bbq
  • 1 pizzasteen
  • 1 deegroller
  • 1 pizzaschep

Aan de slag

Zet in 9 stappen dit heerlijke gerecht op tafel:

Stap 1: Doe de bloem met de gist en het zout in een kom en meng door elkaar. Voeg het water toe en kneed in ca. 10 min. tot een stevig, maar soepel deeg.

Stap 2: Vorm het deeg tot een bal en doe terug in de kom. Dek af met vershoudfolie of een schone theedoek en laat 1 uur rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.

Stap 3: Kneed het deeg door en verdeel in 8 gelijke porties. Maak er mooie bolletjes van en laat afgedekt met vershoudfolie of een schone theedoek nog 30 min. rijzen.

Stap 4: Steek de barbecue aan, leg de pizzasteen op het rooster en breng de temperatuur naar 200 °C.

Stap 5: Bestrooi het werkblad en 1 bol deeg met wat semola en rol het deeg uit met een deegroller of vorm met de hand tot een lap van 2-3 mm dik. Leg het deeg op een vel bakpapier.

Stap 6: Bestrijk met 50 g pizzasaus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Rasp er 10 g Parmezaan over. Snijd de mozzarella in plakjes en leg een achtste van de mozzarella op de pizza.

Stap 7: Leg de pizza met bakpapier en al op de pizzasteen en sluit het deksel. Bak de pizza in 4-5 min. knapperig en gaar.

Stap 8: Neem de pizza met een pizzaschep of spatel van de barbecue en leg op een groot bord. Bestrooi met de blaadjes van 2 takjes basilicum en serveer.

Stap 9: Maak zo nog 7 kleine pizza’s.

Tip! Heb je geen pizzaschep? Maak hem dan op een passend stuk bakpapier en leg hem met bakpapier en al op de pizzasteen. Schep de gare, krokante pizza en het bakpapier met een spatel van de barbecue.

Toch trek in iets anders? Gepofte aardappelen zijn ook lekker bij de barbecue. Door het poffen blijft de schil lekker knapperig en wordt de binnenkant zacht. Je kunt ze vullen met een lekkere saus als crème fraîche of kruidenkaas.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Review deze post