Je kamerplant hoeft niet per se in potgrond te staan. Sommigen groeien ook prima in water. Hydroponie heet dat. Inmiddels uitgegroeid tot een ware trend. Terecht, want de kale wortels in een doorzichtige vaas zien er prachtig uit. Niet elke plant is geschikt voor hydrocultuur, maar de anthurium doet het heel goed als je hem in water ‘plant’.

Zo zet je de anthurium in water

Als je een plant zoals de anthurium wil laten groeien in water, heb je er een met kale wortels nodig. Bij sommige bloemisten kun je anthuriums ‘kaal’ kopen. Zo niet, verwijder dan heel eenvoudig zelf de potgrond. Neem een emmer met lauw water en spoel de aarde voorzichtig tussen de wortels uit. Zet dan de anthurium in water. Als de wortels onder water zijn, is het goed. Zet de plant niet in het directe zonlicht, maar wel op een lichte plek. Vul het water af en toe bij en ververs het ongeveer na drie weken. Een druppeltje biologische plantenvoeding kan ook geen kwaad.

Opvallende verschijning: snijanthurium

Een potanthurium op hydroponie is een echte eyecatcher in huis, maar ook de snijanthurium is een opvallende verschijning in een vaas. De grootte van het hartvormige schutblad varieert van zes tot wel dertig cm. Ook leuk in plaats van een vaas: zet de anthurium eens in reageerbuisjes. Bind de buisjes eerst aan elkaar vast met een ijzerdraadje of touw en vul ze met water. Snij de anthurium schuin af en stop ze in de minivaasjes. Als je zorgt dat het water schoon blijft, kun je drie tot wel vijf weken genieten van deze mooie bloemen.

Hydroponie is een woontrend op het moment. Dit is anthurium op water - wonen met Buitenleven

De snijanthurium is met zijn stevige kale stengels perfect om solo in een vaas te zetten. Er zitten geen wortels aan, maar het blijft intact.

Overige geschikte planten voor hydroponie

Andere planten die geschikt zijn voor hydroponie zijn de klimop, graslelie, Monstera, lepelplant en de Philondendron. Ook de begonia doet het prima in een vaas met water.

Review deze post