Een geweldige manier om kennis te maken met duurzame eetgewoontes!

Vegetarische producten nemen steeds meer plaats in op de schappen van onze supermarkten, en dat is een goed teken dat veel mensen inmiddels weten dat deze producten goed zijn. Welke voordelen heeft het om vegetariër te worden? Hier geven we je 6 positieve redenen om meer groen op je bord te leggen.

Het lijkt erop dat de positieve vegetarische trend zich doorzet. Restaurants en cafés breiden hun menu’s uit met zowel vegetarische als veganistische opties nu de vraag van ons consumenten groter wordt. Velen hebben reeds de keuze gemaakt om over te schakelen op een volledig vegetarisch dieet, terwijl anderen één of enkele dagen per week met vegetarische maaltijden beginnen. We zijn dus op de goede weg, maar we zouden graag meer kennis verspreiden bij degenen die de achtergrond niet kennen. Waarom zouden we meer vegetarische producten in ons dagelijks leven invoeren en wat zijn de echte neveneffecten van de overtuiging dat vlees zo noodzakelijk voor ons is?

Vaak is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om niet vegetarisch te eten een gebrek aan kennis. Onzekerheid en angst dat vegetarische producten niet genoeg voedingsstoffen bevatten die ons lichaam nodig heeft. Maar erwten, bonen en linzen leveren je de juiste hoeveelheid eiwitten, weinig vet en veel vezels die goed zijn voor je lichaam. Dit in tegenstelling tot vlees en andere dierlijke producten, die vaak rijk zijn aan eiwitten en vetten, maar weinig vezels bevatten. Het is dus heel goed mogelijk om dat stuk vlees te vervangen door een linzenstoofpotje of een andere lekkere vegetarische optie. En het beste van alles is, dat het in veel opzichten beter voor je is! Hier noemen we enkele van de vele voordelen van groener eten

6 voordelen van vegetarisch eten

De lekkere smaak

Vegetarisch eten zou hetzelfde zijn als salade of pasta eten is verkeerd. Om te beginnen kun je vlees en vis op één of enkele dagen per week door vegetarische maaltijden vervangen. Maar als je weinig ervaring hebt met vegetarisch koken, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Een goede manier om te beginnen met meer vegetarisch te eten is door Hellofresh te gebruiken. Ze bieden op maat gemaakte recepten waarbij ze alle ingrediënten aan huis leveren.

Goed voor je gezondheid

Overschakelen op meer vegetarisch eten of voltijds vegetariër worden heeft vele voordelen voor de gezondheid. Volgens onderzoek hebben vegetariërs minder kans op welvaartsziekten zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. We weten ook dat ouderdomsdiabetes, nierstenen en zwaarlijvigheid verband houden met het dieet dat we tegenwoordig eten, waaronder grote hoeveelheden vlees. Dit betekent natuurlijk niet noodzakelijk dat we helemaal moeten overschakelen op een vegetarisch of veganistisch dieet. Maar een paar keer per week vegetarisch eten is een goed begin.

Voedingsstoffen

Je hebt vast wel eens gehoord: “je moet vlees en vis eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft”. Dat is eigenlijk een mythe en het is perfect mogelijk om vegetarische alternatieven te vinden met dezelfde volledige voedingsinhoud. Als je het moeilijk vindt om te weten wat verschillende producten bevatten, kijk dan eens online voor tips over welke ingrediënten welke voedingsstoffen bevatten.

Groen is goedkoper

Je maakt niet alleen de dieren, het milieu en je lichaam gelukkig door groener te eten, je maakt ook je portemonnee gelukkig. Vlees is meestal een duur product en je kunt veel geld besparen door meer vegetarisch te eten. Kies groenten, wortelgroenten en peulvruchten als basis in je keuken om goedkoper uit te zijn.

Beter voor het milieu

Je doet veel voor het milieu door meer vegetarisch te eten. De vleesindustrie heeft grote stukken land nodig om alle dieren te huisvesten en de vleesmarkt veroorzaakt grote hoeveelheden stikstofemissies die op hun beurt leiden tot de eutrofiëring van onze zeeën en meren.

Er worden geen dieren beschadigt

In Nederland hebben we over het algemeen een goed dierenwelzijn, maar desondanks zijn er ook hier problemen. Uit rapporten blijkt dat dieren tijdens het slachten soms slagen, schoppen en elektrische schokken krijgen toegediend. Een extra sterke reden om vegetarisch te eten.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Review deze post