Voor 4 personen
- 250 g water
- 90 g suiker
- ½ steranijs
- enkele blaadjes salie
(op de foto: mandarijnsalie)
- 40 g citroensap
- 3 onrijpe peren
- 500 g room
- 1 blad gelatine
- 240 g witte chocolade
- enkele saliebloemetjes
Bereiding
Kook het water samen met de suiker, het steranijs en enkele blaadjes salie. Laat afkoelen en voeg er het citroensap aan toe. Schil hierna de peren, snijd ze in partjes en voeg toe aan de marinade. Verwarm vervolgens 150 gram room met enkele blaadjes salie. Zeef het geheel en voeg er de geweekte gelatine aan toe. Meng dan de chocolade erdoor en hierna de overige 350 gram room. Laat opstijven in de koelkast en klop op tot een mooie mousse. Dresseer het gerecht en werk af met enkele saliebloemetjes en eventueel een crumble van koekjes. Smakelijk!
Kruiden, kweken, koken
Kruiden Claus & Michiel van Colenberghe
Uitgeverij Lannoo
EAN 9789401483193
€24,99