Dit heb je nodig
De tulband valt bij bijna iedereen wel in de smaak. En terecht, zeker met dit originele recept. De cake is ook makkelijk aan te passen aan het seizoen; versier hem met sneeuw (poedersuiker), kerstchocolade of allerlei gekleurde eetbare parels. Voor het basisrecept van de tulband heb je het volgende nodig:
- 175 g witte basterdsuiker
- 150 g zachte boter + beetje voor in de vorm
- 4 eieren
- Citroenrasp van 0,5 citroen
- 250 g bloem gezeefd + beetje voor in de vorm
- 1 tl bakpoeder
- Tulbandvorm
Zo maak je de tulband
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een tulbandvorm met een beetje boter in, bestrooi dit met bloem en klop het overtollige bloem er af. Klop de witte basterdsuiker en de zachte boter net zolang totdat je een wit mengel hebt. Voeg dan een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het vorige ei er helemaal doorheen is geklopt en opgenomen. Spatel daarna de citroenrasp er doorheen. Meng de bloem en het bakpoeder en spatel dit ook door het botermengsel. Schep het voorzichtig in de tulband en klop met de vorm even op het aanrecht. Bak de tulband in de voorverwarmde oven in circa 30 min. goudbruin.
Meer recepten
Heb je de smaak te pakken en wil je lekker verder kokkerellen? Maak eens deze speculaasbonbons. Of misschien heb je meer zin in iets hartigs, zoals deze winterse erwtensoep met rundvlees.