Elke winter verhuizen ze naar een hoekje onder de grote veranda en elk voorjaar haalt ze de planten weer tevoorschijn. Met styling, die met de jaargetijden mee verandert en verschillende zithoekjes, creëert ze een heel eigen en ontspannen sfeer. Je leest het hele artikel in Buitenleven 2020/06.

Weinig onderhoud

De mediterrane tuin is langzaam gegroeid. Alleen de grote potten verhuisden tuineigenaren Belinda en John mee van het dakterras van hun vorige huis. De kleine overkapping bij het tuinhuisje kwam er als eerste, pas later bouwde John de grote schuur om tot een ruime veranda. Een paar jaar geleden verdwenen de tegels en houten vlonders uit de tuin. Belinda: “Deze zijn nu vervangen door berggrind, dat geeft meer eenheid en de tuin lijkt zo groter. Ook het onderhoud is een groot voordeel: de tegels werden maar groen en dan moesten we aan de slag met een hoge drukspuit. Dat hoeft niet meer en we hebben door het gronddoek onder het grind ook geen last van onkruid.”

In het zit- en eetgedeeltje waan je je meteen op een Grieks eiland. Foto: Sietske de Vries

Licht werk

Het tuinieren in potten vindt Belinda ook makkelijk. “Je hoeft niet in de grond te spitten, dus het is licht werk. Alleen moet je planten in potten wel regelmatig water geven.” Een tip is om de potgrond af te dekken, zo verdampt er minder vocht en het ziet er ook nog eens leuk uit. “Ik gebruik dennenappels in de winter, perkgoed in de lente en schelpen in de zomer. Als ik het niet meer mooi vind, haal ik het gewoon weg en vul ik het aan met iets anders. Ik pas de tuin elk seizoen aan; de winter is heel kerstig met bontkleedjes!”

De hangende potten passen mooi bij het mediterraanse thema. Foto: Sietske de Vries

Meer over Belindas tuin?

Lees meer over Belindas tuin en tuinieren in potten in Buitenleven 2020/06. Deze ligt tot en met 30 juli in de winkel. Je kunt hem ook online bestellen via de webshop. Volg Belinda (en haar tuin) op Instagram via @belinda_vd_sluis_bakker.

Ga je op vakantie en wil je dat je kuipplanten nog mooi groen zijn als je terug bent? We verzamelden zeven tips voor kuipplanten in de vakantie.

Review deze post