Als je op zoek bent naar een tuin met groenten en/of kruiden, vind je ongetwijfeld inspiratie in het verhaal achter dit tuinontwerp. In Buitenleven 2018/7 staat een glooiende nutstuin met speelse vormen, een natuurlijk ogende beplanting en veel plukbaar lekkers.

Tuinontwerper aan het woord

Het tuinontwerp van Eric van Ulden en Marieke de Keijzer brengt door de vele niveauverschillen alle elementen mooi bij elkaar. Zo liggen twee laaggelegen borders met bloemen en kruiden achter respectievelijk een appel- en een perenboom, en wordt de moestuin geflankeerd door een kweekkas en een terrasje. Bodembedekkers nemen werk uit handen en trekken bijen aan.

De tuin is met een flink gazon kindvriendelijk. Achterin de tuin gaat een verzonken trampoline schuil tussen bomen en grassen. In de helling bij het terras is een zandbak aangelegd.

Leg zelf deze tuin aan

Wil je zelf aan de slag gaan met deze glooiende nutstuin? Download dan de plattegrond met legenda en treed in de voetsporen van de tuinontwerper. Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat. Stuur je ons een foto (voor en na) van je tuinproject?

Plattegrond-de-tuinontwerper-Buitenleven-2018-7

Review deze post