Met oerdegelijke materialen en mediterrane planten ontwierp Huib Schuttel deze Boho Chic-tuin. Hij maakte gebruik van natuurlijke elementen en lichte tinten en zorgde voor een flinke lounge-hoek met originele overkapping. In Buitenleven 2019/6 doe je inspiratie op voor een tuinontwerp in de sferen van Ibiza.

Eigen Huis & Tuin

Huib werkt al vijftien jaar voor het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin en ontwierp ook deze tuin voor het programma. ”Eigenlijk werkt het proces niet veel anders dan het ontwerp voor particulieren”, aldus de tuinontwerper. De eigenaren wilden de sfeer van hun favoriete vakantieplek Ibiza terugvinden in hun tuin, en dat is aardig gelukt. Daarnaast wilden ze een plek hebben waar ze droog en beschut kunnen zitten. Die overkapping is de eyecatcher van de tuin geworden door het dak van rietmatten en de robuuste kastanjehouten balken.

Met dit tuinontwerp lijkt het net of je op Ibiza woont. Vol mediterrane planten en een lounge-hoek. – Tuinieren met Buitenleven

De kleine stadstuin kent een warme sfeer. Foto Sonja Velda

Mediterraan maar wel winterhard

De planten in dit tuinontwerp verdienden ook een mediterrane look. Om het de eigenaren te vergemakkelijken, werd er wel veelal gekozen voor (matig) winterharde planten zoals stekelige palmlelie (Yucca flaccida) en blauw schapengras (Festuca glauca). Een plant die in het oog springt is de grote winterharde vijg op stam, compleet met eetbare vruchten. De bladeren zijn prachtig en hij zorgt voor minder inkijk van de omgeving.

Met dit tuinontwerp lijkt het net of je op Ibiza woont. Vol mediterrane planten en een lounge-hoek. – Tuinieren met Buitenleven

Tijdens een zomerse barbecue kun je hier heerlijk dineren. Foto Sonja Velda

Tuinontwerp in sferen van Ibiza

Wil je zelf aan de slag gaan met dit tuinontwerp? Download dan de plattegrond met legenda en treed in de voetsporen van tuinontwerper Huib Schuttel van hoveniersbedrijf Huibelco. Het hele artikel over het tuinontwerp van deze mediterrane bohemian stadstuin lees je in Buitenleven 2019/6. Deze ligt nog tot en met 1 augustus 2019 in de winkel. Gek op tuinen in mediterrane sferen? Lees dan ook eens ons artikel over deze Romeinse tuin vol mediterrane geuren.

Plattegrond de Tuinontwerper Buitenleven 2019/6

Review deze post