Heb jij nog geen woonverzekering afgesloten? Dan is het verstandig om eens te kijken hoe je dit alsnog zo snel mogelijk kunt doen. Een woonverzekering is weliswaar niet verplicht, maar zonder loop je onnodige risico’s. Word je een keer getroffen door brand of door een andere ramp, dan kan dit niet alleen betekenen dat je woning zwaar beschadigd raakt, maar ook dat je niet in staat bent om deze schade weer te herstellen. Om die reden zou je dus een woonverzekering moeten afsluiten waarmee je een goed vangnet creëert voor wanneer het allemaal tegenzit. Wij laten je zien hoe je een goede verzekering samenstelt en hoe je nog meer profijt kunt halen uit dit pakket. Je zult zien dat er heel veel mogelijk is.

Een verzekering afstemmen op je woonsituatie

Wat de ideale verzekering is, is voor iedereen anders. Voor de een is een inboedelverzekering genoeg, terwijl dit voor de ander ontoereikend is. Hoe komt dit? Dit heeft te maken met je woonsituatie. Het maakt namelijk uit of je een woning huurt, of dat je je woning gekocht hebt. In het eerste geval heb je niet meer dan een inboedelverzekering nodig, terwijl je in het tweede geval altijd een opstalverzekering online afsluiten moet. Dit omdat je als woningeigenaar niet alleen schade aan je inboedel, maar ook aan je pand zelf kunt oplopen. Juist deze schade kan heel snel oplopen, wat het extra belangrijk maakt dat je hier maatregelen voor treft. Je kunt een ongeluk niet altijd voorkomen, maar je kunt wel zorgen dat je de middelen achter de hand hebt om de schade weer te herstellen. Met een goede woonverzekering zorg je ervoor dat wanneer het tegenzit, je een oplossing hebt.

Haal meer uit je verzekering met extra polissen

Wanneer je optimaal de vruchten wil plukken van je woonverzekering, kun je ook nog extra polissen toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een buitenshuisverzekering. Met deze polis kun je ook spullen laten verzekeren op het moment dat je niet thuis bent. De basisverzekering dekt namelijk alleen schade aan je spullen wanneer je deze schade thuis opgelopen hebt. Wanneer je een buitenshuis polis toevoegt, kun je schade aan je spullen, kleding of zonnebril ook laten uitkeren. Ook interessant is de Mobiele Elektronica optie waarmee je ook je telefoon en die van alle overige gezinsleden kunt verzekeren. Mocht je je mobiel een keer laten vallen waardoor het scherm breekt, dan kun je een beroep doen op je verzekering om de schade te laten herstellen. Dat kan een hoop kosten voorkomen en dat terwijl je deze optie maar voor een paar euro’s extra aan je pakket kunt toevoegen.

Het volle pakket: voeg Veilig Wonen verzekeringen toe

Een verzekering kan niet alleen voorkomen dat je grote kosten moet maken, maar kan je ook werk uit handen nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Veilig Wonen verzekeringen van Univé? Met deze polis kun je tijdig je schoorsteen laten vegen, je cv-ketel na laten kijken of je dakgoten laten reinigen. Zo heb je nooit meer omkijken naar deze klusjes en kun je voorkomen dat kleine gebreken uitgroeien tot kostbare problemen. Ook goed om te weten: hoe meer polissen je afsluit bij een verzekeraar, hoe meer korting je kunt krijgen. Is er nog een reden te noemen waarom je geen uitgebreide woonverzekering wilt afsluiten? Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog samen te stellen en af te sluiten.

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

5/5 - (1)