Exclusief voor jou, onze online lezers, tipt Buitenleven iets wat je volgens ons écht gezien, gehoord of gedaan moet hebben. Met deze week vier fantastische restaurants.

Tekst Esther Derks

Restaurant Lust, Zevenbergen

Laat je bij restaurant Lust verleiden door de smaakvolle en gebalanceerde gerechten van chef-kok Chiel. Een innovatieve en creatieve chef die graag speelt met verrassende en originele smaakcombinaties en bijpassende wijnen. Je bent echt een avond uit in dit kunstzinnig ingerichte restaurant met prachtig opgemaakte borden. Zoals Chiel speelt met kleuren op het bord, zo heeft kunstenaar Geoffrey Wijn zijn stempel gedrukt op het interieur. Er hangen niet alleen kunstwerken van hem aan de muur, zelfs de lampjes op tafel zijn door hem tot kunstobject gemaakt. De toegankelijke, moderne keuken van restaurant Lust volgt de seizoenen. Kun je niet kiezen van de menukaart? Neem dan het uitgebreide verrassingsmenu samengesteld door chef-kok Chiel!

Open: do van 17.30 – 23.00 u. Vr en za van 12.00 – 0.00 u. Zo van 12.00 – 23.00 u.

Restaurant Lust, Zuidhaven 13, Zevenbergen, 0168 227262, lustzevenbergen.nl

 

Brasserie Ome Jan, Oisterwijk

Kom even los van de dagelijkse drukte bij Brasserie Ome Jan in Oisterwijk. Je zit er buiten op het terras aan een prachtig ven omringd met bomen of binnen in een groene orangerie. Hier geniet je van heerlijke vis, vlees of vegetarische gerechten die je de hele dag door kunt bestellen. Alles bereid met verse ingrediënten. Brasserie Ome Jan is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het pittoreske dorp Oisterwijk en voor een wandel- of fietstocht door de natuur. Je vindt er uitgestrekte natuurgebieden met bossen, spiegelende vennen en heide. Zoals De Kampina, een van de grootste heidegebieden van Nederland.

Open: wo t/m zo van 12.00 – 22.00 u.

Brasserie Ome Jan, Vennelaan 2, Oisterwijk, 013 5220800, brasserieomejan.nl

Tuinhotel Tralala, Vinkeveen

Tuinhotel Tralala is ouderwets genieten in een stijlvol jasje, voor iedereen boven de twaalf jaar. Je slaapt er in je eigen caravan, met tuinkabouter, bij de Vinkeveense plassen. Hier geniet je van wilde bloemenzeeën, knusse zithoekjes, kitscherige parasolletjes en oergezellige spelletjes. In de ochtend krijg je een heerlijk ontbijt geserveerd. In de buurt kun je prachtig wandelen, fietsen en suppen of varen naar een eiland. Langs de Vinkeveense plassen kun je bij koffiehuis De Goede Morgen terecht voor geurende koffie, een lekker stuk zelfgemaakte taart of andere zoete en hartige lekkernijen. Ga hier gezellig picknicken in de ruïne van een oud boerderijtje.

Tuinhotel Tralala open: 11 april – 14 okt (juli en aug elke dag, andere maanden alleen in het weekend). In de herfst en winter open voor zakelijke groepen/vergaderingen/workshops etc.

Koffiehuis De Goede Morgen open: wo t/m ma van 9.00 – 16.00 u.

Tuinhotel Tralala, Vinkenkade 75, Vinkeveen, 0294 282814, tuinhoteltralala.nl

 

Chef’s Table Cruises

Stap aan boord van een unieke culinaire 3-daagse riviercruise in een drijvend vijfsterren boetiekhotel. Geniet van heerlijk eten, mooie vergezichten en volg desgewenst een masterclass van een van de culinaire genieën aan boord. Kies uit verschillende routes, zoals de Chef’s Table cruise van Düsseldorf naar Amsterdam, waarbij chef-kok Kalai van Vossen en sommelier Paulina Kasimovaitė van restaurant Cellar Door, de meest heerlijke wijn-spijs-combinaties op tafel toveren. Hierna staat Frankfurt-Rotterdam op de planning, waarbij top-chefs Rik Veen en Roy Schipper en sommelier Toby Sadettan van fine dining restaurant Lutum, het gastronomische stokje overnemen. Chef-kok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** kookt de sterren van de hemel op de route Rotterdam-Rotterdam. En met de innovatieve kookkunsten van chef-kok Jermain de Rozario van restaurant De Rozario* wordt, op dezelfde route, de bijzondere Chef’s Table-serie voor de aankomende vaarperiode afgesloten.

Kijk voor data en meer informatie op: transcend-cruises.com/VR

 

Deel dit bericht

Meer inspiratie

5/5 - (2)