Officieus is Pasen een lentefeest, de ideale tijd dus om de eerste fleurige voorjaarsbloeiers in huis te halen. Welke zet jij dit jaar op tafel tijdens het paasontbijt? Buitenleven geeft vijf suggesties.

1. Ga voor geel

Hoort geel écht bij Pasen voor jou? Ga dan voor gele narcissen zoals Narcissus ‘Marieke’ of ‘Lemon Glow’, gecombineerd met Chinees klokje (Forsythia). Zet enkele takken en stengels in een hoge (doorzichtige) vaas en jouw boeket is een knaller op tafel.

paasbloeiers
Gele narcissen gecombineerd met Chinees klokje is een echte knaller op tafel.

2. Krokussen

Als je krokussen ziet verschijnen, weet je dat de lente niet lang op zich laat wachten. Pak een oude vergiet, mand of andere bak met gaatjes en zet hem vol krokussen, zoals bijvoorbeeld met de Crocus vernus ‘Striped Beauty’. Maak af met mos en een paar echte of nepeitjes.

paasversiering
Zet krokussen in een mand of vergiet op tafel voor het paasontbijt.

3. Originele paaskrans

Kijk in je eigen tuin of in de bloemenwinkel welke (bloeiende) takken je mooi vindt en maak je eigen paaskrans. Let erop dat de twijgen soepel en buigbaar zijn en dat er voldoende groen blad of bloei te zien is. Draai de planten om een kransframe en bind waar nodig vast met ijzerdraad of touw. Plak er een paar kwarteleitjes aan vast en je hebt een originele aankleding voor de paasontbijttafel.

paaskrans
Voeg een paar (kwartel)eitjes toe en je hebt een originele paaskrans.

4. Hangende paaspracht

Een hanging basket vol voorjaarsbloeiers voor tuin, balkon of gewoon in de woonkamer. Geschikte bloemen hiervoor zijn, bijvoorbeeld narcissen ‘Thalia’ en ‘Segovia’, kruipende vlambloem (Phlox subulata), Oosterse sterhyacint (Scilla siberica ‘Alba’), langbladige druifhyacint (Muscari armeniacum), witte blauwe druifjes (Muscari ‘White Magic’) en viooltjes (Viola ‘Denim’).

paasdecoratie
Viooltjes staan goed in een hangende plantenbak.

5. Hyacinten

Snijd de topjes van wilgentakjes (Salix) met de katjes er nog aan en bind ze met een touwtje om een potje heen, op deze manier geef je een vaasje of potje een natuurlijke feel. Vul deze met een prachtig roze bloeiende hyacint (Hyacinthus orientalis ‘Pink Pearl’ of ‘Fondant’).

Meer  inspiratie voor Pasen? Bekijk ook eens dit paasrecept of deze DIY voor mooie paasdecoratie

paasvaas
Hyacint Orientalis 'Pink Pearl' knalt op de paastafel.

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven

Deel dit bericht

4.7/5 - (3)