Voor dit heerlijke taartje kun je het beste met het deeg beginnen, want dat moet minimaal 1 uur in de koelkast rusten en daarna met de banketbakkersroom, omdat dit een beetje dik moet zijn. En dat is de banketbakkersroom wanneer die een beetje koud is.
Dit heb je nodig voor het deeg
- 125 gram bloem
- 40 gram suiker
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 140 gram zachte boter
- beetje zout
- 1 eidooier (klein)
Zo maak je het:
Alle ingrediënten één voor één toevoegen en goed kneden totdat je een bal hebt. Doe de bal in folie en leg deze voor minimaal 1 uur in de koelkast. Deeg klaar? Nu kun je de banketbakkersroom maken. Je hoeft dat niet te doen, je kunt ook kiezen om de slof te maken met amandelspijs. Dat doe je eenvoudig door 175 gram amandelspijs met 1 klein ei te vermengen.
Banketbakkersroom
Voor de banketbakkersroom heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 250 ml melk
- vanillestokje of beetje vanillepasta
- 50 gram suiker
- 20 gram maïzena
- 3 eidooiers
Zo maak je het
Klop de eidooiers, de maïzena en de suiker tot een egaal en luchtige massa. Breng de melk met de vanille aan de kook. Voeg al goed kloppende steeds een beetje melk bij het eiermengsel. Zodra de melk is opgenomen, voeg de weer wat toe. Wanneer alle melk bij het eiermengsel zit doe je het terug in de pan en blijf je (op laag vuur) het al kloppende aan de kook komen. Tot de juiste dikte. Laat de banketbakkersroom afkoelen, goed afdekken met folie, anders heb je een vel op het mengsel.
Zo stel je de slof samen
- Je rolt het deeg uit tot een dikke plak en vet de sloffenvorm met boter in. Heb je geen sloffenvorm, dan gebruik je een taartvorm (zonder bodem). Leg je vorm op de deegplak en druk een passende deegplak uit. Leg deze plak op een bakplaat met bakpapier en zet de vorm er weer omheen. Druk een beetje aan bij de randen.
- Leg nu de banketbakkersroom op het deeg, maar blijf 1 cm van de rand vandaag. Leg er nu in stukken gesneden rabarber op. De stukken kun je op een manier leggen zoals je dat mooi vindt, maar zorg wel voor gelijke stukken qua dikte. Doe je dan niet, dan krijg je problemen met een ongelijke garing!
- Bak de slof in een voorverwarmde oven van 180 graden in 25 minuten gaar. De randen moeten mooi goudbruin zijn. Is de rabarber te vochtig geworden? Dep dat vocht een beetje weg en als je het mooi en lekker vindt, dan kun je de slof nog een beetje insmeren met aardbeienjam.
Op deze manier heb je een heerlijk fris taartje met een geweldige toepassing voor je
Meer inspiratie met rabarber? Probeer ook eens de rabarbertaart met witte wijn of rabarberdressing te maken.