Bij RCN Vakantieparken draait alles om het creëren van unieke vakantie-ervaringen met respect voor de natuur. Deze vakantieparken, gelegen in of naast prachtige natuurgebieden in Nederland, Frankrijk en Duitsland, hebben een nieuwe duurzame innovatie geïntroduceerd: de Schatkast.

Wat is de Schatkast?

De Schatkast is een concept dat vakantiegangers de mogelijkheid biedt om hun overbodige spullen een tweede leven te geven. Heb je tijdens je vakantie een parasol gekocht die niet meer in de auto past? Of heb je je lievelingsboek uitgelezen en ben je klaar voor een nieuw avontuur? In plaats van deze spullen weg te gooien, kun je ze in de Schatkast achterlaten. Dit duurzame initiatief zorgt ervoor dat andere gasten deze items kunnen hergebruiken, wat bijdraagt aan het verminderen van afval.

Duurzaam design

Wat de Schatkast extra bijzonder maakt, is dat deze zelf ook duurzaam is ontworpen. De kast is gemaakt van hergebruikte treinonderdelen, zoals plafonds, deuren en ramen. Dit maakt de Schatkast niet alleen functioneel, maar ook een mooi voorbeeld van circulair design. De treinonderdelen staan symbool voor de reis van spullen, hoe ze van de ene gast bij de ander terecht kunnen komen.

Duurzame initiatieven

RCN Vakantieparken zet zich breed in voor duurzaamheid. Ze streven ernaar hun ecologische voetafdruk te verkleinen door middel van milieuvriendelijke faciliteiten en initiatieven. Gasten worden aangemoedigd om bewust met de natuur om te gaan en kunnen meer leren over de duurzame praktijken van RCN Vakantieparken op hun website.

Summer Sale: 25% korting op jouw vakantie

Heb je nog geen vakantie geboekt voor deze zomer? Grijp dan nu je kans! Profiteer van de Summer Sale en ontvang 25% korting op de allerlaatste plekjes in de zomervakantie. Of je nu kiest voor een heerlijke accommodatie of een kampeerplek, je bent verzekerd van de mooiste locaties midden in de natuur.

Grijp die korting op de website van RCN.

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

5/5 - (1)