Dromen zijn er om waar te maken. Jarenlang droomde Ria van een eigen pluktuin. In 2015 gaf ze eindelijk gehoor aan die diepe wens en ontstond pluktuin Hesselerhof. Je kunt er over de wandelpaden van gras aan beide kanten langs de bloemen lopen en ze met een schaar afknippen. Het volledige verhaal lees je in de Buitenleven Tuinfeest special.

Van droom tot droomtuin

Vroeger werkte Ria op een kwekerij, waar ze veel over vaste en eenjarige planten leerde. In haar baan als bloemist kon ze haar creativiteit later kwijt in het samenstellen van unieke boeketten. Maar haar grote droom was het onderhouden van een eigen pluktuin. Zes jaar geleden besloot ze de sprong te wagen en een bloementuin aan te leggen. Zo ontstond pluktuin Hesselerhof.

Ria zorgt met liefde voor de bloemen uit haar pluktuin. Foto: Sietske de Vries

Honderd procent natuurlijk

In Ria’s pluktuin komen haar plantenkennis en liefde voor bloemen op een mooie manier samen. Ze heeft er de vrijheid om te zaaien wat zij mooi vindt. Dat doet ze honderd procent natuurlijk, zonder bestrijdingsmiddelen of chemisch bloemenvoedsel. Ze schoffelt de grond regelmatig en bewerkt hem met schapenmest. Opdat de planten stevige wortels kunnen ontwikkelen, sproeit ze zo weinig mogelijk.

Feestelijk boeket

In de zomer komen jong en oud bloemen plukken in Hesselerhof. Dankzij de grote variatie aan bloemen is er voor ieder wat wils. Ria: “Ik raad altijd aan om eerst even rustig door de tuin te lopen en te bedenken welke bloemen je wilt plukken. Op verzoek loop ik met de mensen mee en kies ik de bloemen voor ze uit.” Wie dit wilt, kan de zelf geplukte bloemen door Ria laten samenbinden tot een feestelijk boeket.

Bezoekers kunnen de bloemen tot een prachtig boeket laten samenbinden. Foto: Sietske de Vries

Pluktuin Hesselerhof

Meer lezen over pluktuin Hesselerhof? Haal de Tuinfeest zomerspecial in huis en ontdek het volledige verhaal van Ria en haar pluktuin. Het magazine ligt tot 18 augustus 2021 in de winkel en de webshop.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
*Maak een account en krijg 3 premium artikelen gratis
4/5 - (1)