De zomer maanden breken aan en dat betekent dat we meer buiten gaan leven. De tuindeuren lekker open, eten in de tuin en warme avonden op het terras. Voor wie van het buitenleven houdt, klinkt dit als muziek in de oren. Maar helaas weten we dat het in Nederland niet altijd mooi weer is. Betrek daarom je interieur met het exterieur en je kunt ook op de minder mooie dagen genieten van het buitengevoel!

Meer groen

Een van de makkelijkste manieren om binnen met buiten te verbinden, is door binnen meer groen te plaatsen. Gebruik binnen en buiten planten die dezelfde uitstraling hebben. Plaats ze ook in potten die bij elkaar passen om meer eenheid te creëren. Heb je een serre of overkapping? Zorg dan voor een subtiele overgang van de binnen- naar buitenplanten.

De juiste raamdecoratie

De juiste raamdecoratie is ontzettend belangrijk als je het interieur met het exterieur wilt verbinden. Kies raamdecoratie die zowel bij de inrichting van de woning als de inrichting van de tuin past. Meestal passen natuurlijke materialen hier goed bij. Het is ook belangrijk dat je door de raamdecoratie nog goed naar buien kunt kijken. Dikke overgordijnen zijn daarom niet wenselijk. Kies bijvoorbeeld voor goedkope shutters van hout. Dit materiaal geeft meteen het buitengevoel en doordat je de horizontale lamellen kunt kantelen, kun je toch naar buiten kijken zonder dat de zon naar binnen schijnt. Een andere optie zijn top down bottom up plisségordijnen. Dit soort raamdecoratie past ook op moeilijke ramen, waardoor je ze ook op de tuindeur kunt plaatsen. Daarnaast kun je plisségordijnen voor elk deel van het raam laten hangen. Zo kun je de felle zon dus buiten houden, maar nog steeds genieten van het uitzicht op je tuin.

Creëer binnen en buiten dezelfde sfeer

Geef binnen en buiten dezelfde sfeer door dezelfde stijl door te voeren. Denk hierbij aan de meubels, accessoires en verlichting. Heb je binnen bijvoorbeeld een industrieel interieur? Zet buiten dan ook robuuste meubels neer en zorg voor soortgelijke accessoires. Denk hierbij aan plantenpotten in dezelfde kleuren, een stoer buitenkleed en industriële verlichting. Dit kun je met elke stijl doen, zodat binnen en buiten dezelfde sfeer ontstaat. Zorg ook voor een soepele overgang tussen binnen en buiten. Bijvoorbeeld door een soortgelijke vloer op het terras te plaatsen of door een buitenkleed neer te leggen op de scheidingslijn tussen binnen en buiten.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Review deze post