Bijna iedereen weet wel hoe ze hun huis het best kunnen beveiligen. Er wordt dagelijks geadverteerd met complexe installatiesystemen en sloten en buitenverlichting. Ook wordt zonder twijfelen een inboedelverzekering afgesloten. Gewoon voor het geval dat er toch een inbraak plaats zou vinden. Ondanks de hoeveelheid tijd die we in het beveiligen van onze woning stoppen, wordt er vaak één belangrijk element vergeten. Want hoe doe je dit eigenlijk met je tuinhuis of schuur? Heb je hier wel gedacht aan extra beveiliging? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Het is toch niet zo dat het tuinhuis of de schuur minder waardevolle spullen bevat. Sterker nog, vaak zijn deze ruimtes gevuld met duur tuingereedschap, fietsen, scooters en andere kostbare bezittingen. Inbraak is dan ook zeker niet gewenst. Maar hoe beveilig je een kleine ruimte buiten je woning? Hier zijn 4 tips om jouw tuinhuis of schuur extra te beveiligen tegen inbraak.

 

 

1.     Betere buitenverlichting

Goede verlichting wordt standaard geadviseerd om de kans op inbraak te verkleinen. Besef goed dat inbrekers er alles aan doen om de pakkans te verkleinen. Dat betekent niet alleen dat ze zo snel mogelijk in en uit de woning (of in dit geval het tuinhuis) willen komen, maar ook dat ze dit ongezien willen doen. Wanneer er zeer goede buitenverlichting aanwezig is, is de kans natuurlijk direct een stuk groter om gepakt te worden. Als de inbreker het risico om gepakt te worden te groot acht, dan zal deze al snel een andere ‘prooi’ zoeken.

De allerbeste tuinverlichting is de verlichting in combinatie met een bewegingssensor. Hierbij springt het licht direct aan zodra er beweging wordt opgemerkt in de tuin. Dat valt natuurlijk extra op bij de omgeving, waardoor inbrekers hier minder snel zullen toeslaan.

Buitenverlichting

2.     Maak het ze zo lastig om binnen te komen

Uit onderzoek is gebleken dat inbrekers er alles aan doen om zo snel mogelijk binnen te komen en weg te gaan. Als het binnenkomen iets langer duurt dan gepland, dan zullen zij hun missie meestal vroegtijdig afbreken. Daarom geldt: hoe lastiger je het ze maakt om binnen te komen, hoe kleiner de kans dat inbrekers ook daadwerkelijk zullen toeslaan. Daarom kies je natuurlijk altijd voor een goed slot op jouw tuinhuis of schuur. Een goed slot kan je gemakkelijk herkennen aan het SKG-keurmerk. Deze geeft met cijfers aan hoe veilig het slot is. Hierbij geldt dat 3 het veiligst is. Hierbij zal een inbreker er 5 minuten of langer over moeten doen om binnen te komen. Dit kost veel te veel tijd, waardoor de pakkans groter is en ze jouw huis sneller over zullen slaan.

Beveiligd slot

3.     Zet geen spullen in het zicht

In de schuur en het tuinhuis bewaren we veel meer kostbare spullen dan gedacht. In sommige gevallen loopt de waarde van deze spullen tot maar liefst 3.000 euro op. Denk hierbij aan fietsen, duur gereedschap, enzovoorts. Juist hier moet dan ook voor goede beveiliging worden gekozen. Zet sowieso geen spullen in het zicht en zet de schuur altijd op slot. Ook overdag!

4.     Sluit een goede verzekering af

Verdiep je ook in de polis van jouw inboedelverzekering. Worden de spullen in het tuinhuis ook gedekt door de verzekeraar indien er toch een inbraak plaatsvindt? Wist je dat een schuur of tuinhuisje ook meeverzekerd wordt bij de opstalverzekering? Indien er schade aan het fundament optreedt, kan dit dan ook geclaimd worden. Let er natuurlijk wel op dat je deze bijgebouwen meegerekend hebt toen je de inhoud van het huis aan de verzekeraar doorgaf.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

1/5 - (1)