Exclusief voor jou, onze online abonnee, tipt Buitenleven iets wat je volgens ons écht gezien, gehoord of gedaan moet hebben. Deze week vier geweldige groene hotspots, waarvan eentje met leuke winactie.

Tekst Esther Derks

 

 

 

 

 

1 Groene Liefde

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens het gratis evenement: Kom in de Kas. Op zaterdag 6 & zondag 7 april 2024 is iedereen uitgenodigd om een kijkje te nemen in kassen door heel Nederland. Kwekers laten op deze dagen hun liefde voor het vak zien. Ze vertellen vol passie over hun Groene Liefde en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. Daarnaast worden er voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd. Een unieke ervaring die je niet wilt missen.

De deelnemende bedrijven vind je op komindekas.nl

 

Win!

Buitenleven mag 1 kleine kweekkas weggeven! Ga voor 30 april 2024 naar buitenleven.nl/online-winacties en vul je gegevens in.

hotspots april

2 Café Cress Amsterdam

Kom eten in de gemoedelijke huiskamer van Café Cress of op het zonnige terras aan de kade. Het restaurant hanteert een kleine menukaart die iedere week wisselt. Verse producten van de markt zijn hiervoor leidend. Je kunt bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner. Bijna alles zelfgemaakt, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. Zelfs de worsten zijn huisgemaakt. En wat niet zelf kan worden gemaakt wordt gekocht bij lokale leveranciers. Aan een mini-voedselbos met passievruchtstruiken en eetbare planten zoals pepertjes, blauwe bes en tomaten, wordt gewerkt.

Open: wo en do van 15.00 – 23.00 u. Vr en za van 11.00 – 23.00 u. Zo van 9.30 – 21.30 u.

Café Cress, Johan van Hasseltkade 322, Amsterdam-Noord, 020 7867111, cafecress.nl

hotspots buitenleven magazine
2 Café Cress Amsterdam

3 Familiefestival Kidsstock 2024

Kom naar het bruisende familiefestival Kidsstock op 16 juni aan de Kralingse Plas in Rotterdam. Er is keus uit meerdere podia met muziek en entertainment voor jong en oud. Van de beste Nederlandse dj’s, zoals Michel de Hey, tot rocken met de Beuzelband. Jonge dj’s in de dop breiden hun skills uit bij de DJ School Bus en maken zelfs een eigen track. Er zijn knutselactiviteiten, schminken, glittertattoo’s en je leert trucjes van circusdocenten in de Circusfabriek. Dansen doe je bij jouw favoriete band of in de stille disco.

Familiefestival Kidsstock 2024, Kralingse Bos, Rotterdam, kidsstock.nl

hotspots april

4 Het Boscafé van De Lemeler Esch

Verborgen aan de voet van de Lemeler- en Archemerberg in Overijssel, ligt het Boscafé van De Lemeler Esch. Hier geniet je van huisgemaakte taart, een uitgebreide lunch, high tea of een borrelmoment in het café of op het terras. In de naastgelegen streekwinkel vind je heerlijke streekproducten, zoals biologische zeep van Simpel Zeep uit Gramsbergen en streekbier van Vechtdal Brouwerij uit Dalfsen. Informeer naar prachtige wandel- en fietstochten die starten vanaf het Boscafé. Wandel direct de Archemerberg op of fiets door Archem en ontdek het mooie gebied beneden Regge. Op het terrein is ook een natuurcamping met een speelvijver en speelnatuur, waar kinderen kunnen ontdekken en knutselen.

Open: ma t/m zo van 10.00 – 18.00 u. (Lunch van 12.00 – 16.00 u.)

Boscafé van De Lemeler Esch, Lemelerweg 16, Lemele, 0572 331241, lemeleresch.nl

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
*Maak een account en krijg 3 premium artikelen gratis
5/5 - (1)