Exclusief voor jou, onze online lezers, tipt Buitenleven iets wat je volgens ons écht gezien, gehoord of gedaan moet hebben. Met deze week twee fantastische restaurants.

Tekst Esther Derks

Herberg Boschoord, Lage Vuursche

Na een mooie wandeling in de bossen bij lage Vuursche kun je heerlijk lunchen, borrelen of bijkomen met een stuk taart in de bostuin van herberg Boschoord. Al sinds de 19e eeuw wordt er op deze groene plek koffie en thee geschonken voor gasten. Op een koude dag zit je lekker warm bij de houtkachel in de huiskamer met bibliotheek. De keuken werkt grotendeels met streekproducten, zoals vlees van de ambachtelijke slagerij Moorselaar, biologische koffie van lokale brander Bootkoffie, biologische groenten en kruiden van Tuinderij Eykestein en Agnes kruiden, thee en wijn uit de omgeving. De herberg is onderdeel van landgoed Pijnenburg en ligt langs het historische Voetstappenpad uit 1938.

Open: do en vr van 11.00 – 17.00 u. za en zo van 10.00 – 17.00 u.

Herberg Boschoord, Zwarteweg 2, Lage Vuursche, 035 6851708, herbergboschoord.nl

Buitenleven Tipt juli hotspots

Café- restaurant ’t Hoogspel, Ambt Delden

In de Hof van Twente ligt sinds 1890 het café- restaurant ’t Hoogspel op de hoge Esch van het prachtige landgoed Twickel. Een kleermaker bouwde het café ooit voor zijn vrouw, om als bijverdienste gasten van een borrel te voorzien. Een doorn in het oog van de kasteelheer die op het landgoed woonde in kasteel Twickel, want een café was niet zo deftig. Het echtpaar speelde ‘hoog spel’ met de baron. Gelukkig kun je hier nog steeds het hele jaar terecht voor een heerlijke lunch, borrel of diner. In de zomer op het groene terras en in de koudere maanden behaaglijk in de serre of bij de openhaard.

Open: di t/m zo vanaf 10.00 u.

Café- restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1, Ambt Delden, 074 376 13 44, hoogspel.com

Buitenleven Tipt juli hotspots

Deel dit bericht

Meer inspiratie

5/5 - (2)