Exclusief voor jou, onze online abonnee, tipt Buitenleven iets wat je volgens ons écht gezien, gehoord of gedaan moet hebben. Met deze week vier fantastische restaurants.

Tekst Esther Derks

De Millinger Theetuin, Millingen aan de Rijn

Te midden van het natuurgebied Millingerwaard ligt een verscholen tuin met een exotisch tintje. Na een mooie wandeling door het rivierlandschap kun je in deze Millinger Theetuin terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch, high tea of een stuk zelfgebakken taart. Allemaal vegetarisch. De dagkaart bevat diverse oosters georiënteerde gerechten. Van juni t/m augustus presenteert de Millinger Theetuin elke vrijdagavond een Table d’Hôte. Naar goed Frans gebruik worden de tafels aan elkaar geschoven en krijg je een uitgebreid ‘menu du jour’ geserveerd.

De entree voor de tuin is € 7,50 per persoon, inclusief een drankje naar keuze. Kinderen tot 12 jaar gratis. Senioren vanaf 70 jaar betalen van maandag t/m donderdag geen entree.

Open: april en oktober van 11.00 – 17.00 u. Van mei t/m september van 10.00 – 18.00 u. In de winter gesloten.

De Millinger Theetuin, Klaverland 9, Millingen aan de Rijn, info@millingertheetuin.nl, millingertheetuin.nl

De Millinger Theetuin, Millingen aan de Rijn
De Millinger Theetuin, Millingen aan de Rijn

Restaurant Elanderhûs, Eelderwolde

Gelegen aan het Paterswoldsemeer nabij Groningen, vind je restaurant Elanderhûs. Een restaurant met een Scandinavisch tintje, waar de openhaard altijd brandt. Je geniet hier van een ontbijt, lunch, diner, high tea of een kop koffie met een verse Noorse wafel. Iedere eerste zaterdag van de maand serveert het Elanderhûs een uitgebreid Scandinavisch buffet. In het Scandinavisch Dorp, gelegen naast het restaurant, kun je overnachten in een originele Finse blokhut. Vanuit hier kun je prachtig wandelen, zwemmen bij een van de strandjes of watersporten op het meer.

Open: wo t/m zon 10.00 – 22.00 u. ma open van 1 april tot 1 okt van 10.00 – 17.00 u. Dinsdag gesloten (behalve voor vergaderingen en partijen)

Restaurant Elanderhûs, Oude Badweg 1, Eelderwolde, 050 525 6867, scandinavischdorp.nl

Restaurant Elanderhûs, Eelderwolde
Restaurant Elanderhûs, Eelderwolde

Boscafé ’t Hijgend Hert, Vijlen

Middenin de Vijlenerbossen vind je Boscafé ’t Hijgend Hert, de enige berghut in Nederland op 260 meter hoogte. Op koude dagen brandt binnen de natuurstenen openhaard. In de zomer geniet je van het panorama op het terras. Regelmatig cirkelen er buizerds door de lucht en in de schemering laat een havik zich wel eens zien. Na een stevige wandeling of fietstocht geniet je in het café of op het terras van een smakelijke lunch, diner of borrelhapjes met speciaal voor het café gebrouwen bier. De gerechten op de menukaart, zoals bijzondere soepen, stoofpotten en wildgerechten, worden gemaakt met de lekkerste streekproducten uit Limburg en omgeving.

Open: iedere dag van 10.00 – 21.00 u. Op feestdagen gelden er aangepaste openingstijden.

Boscafé ’t Hijgend Hert, Harles 23, Vijlen, 043 306 2499, boscafe.nl

Boscafé ’t Hijgend Hert, Vijlen
Boscafé ’t Hijgend Hert, Vijlen

Theehuis de Hoestinkhof, Markelo

Bij theehuis de Hoestinkhof zit je heerlijk in Twentse stijl met een Engels tintje. Terwijl je geniet van een Hightea, Afternoon tea of Farmhouse tea, kijk je uit over het glooiende landschap dat doet denken aan Zuid-Engeland. Er is keus uit verschillende huisgemaakte zoete- en hartige lekkernijen en maar liefst 60 theesoorten. In de zomer zit je hier heerlijk in de schaduw van de oude eiken. Naast het theehuis kun je overnachten in B & B het Bakhuis. Leuke uitstapjes: Markelo met haar vijf heuvelen, Diepenheim met de zes kastelen, de Sallandse Heuvelrug en verschillende mooie wandelroutes.

Open: za en zo van 12.00 – 18.00 u. Voor groepen en feesten is de Hoestinkhof in overleg ook open in de avond of op andere dagen.

De Hoestinkhof, Stationsweg 22A, Markelo, 0547 361812, hoestinkhof.nl

Hoestinkhof
Theehuis de Hoestinkhof, Markelo
Theehuis de Hoestinkhof, Markelo

Deel dit bericht

Meer inspiratie

5/5 - (2)