Het maakt niet uit wat jij in je dagelijkse leven doet, iedereen heeft regelmatig een rustmomentje nodig. Toch is dit vaak het laatste puntje op je to-do list, terwijl een rustmoment zo ontzettend belangrijk is. Een moment om gewoon even niets te doen, om te hobbyen, om even na te denken en je prioriteiten op een rijtje te zetten of om gewoon in alle rust te werken aan je eigen masterplan. Maar vaak worden deze belangrijke rustmomentjes verstoord door werk, gezin en andere verantwoordelijkheden… gelukkig bestaat er een perfecte oplossing zodat jij gewoon vanuit huis toch dat rustmoment kunt pakken!

Rust in eigen tuin

Als jij beschikt over een tuin, klein of groot, dan is het geen slecht idee om eens na te denken over een blokhut voor in de tuin. Met een fijne blokhut creëer je namelijk een extra ruimte in de frisse buitenlucht van je eigen tuin waar je heerlijk kunt ontspannen. Blokhutten komen in alle soorten en maten, dus voor elke wens, stijl en tuin bestaat er wel een perfecte blokhut. En geen zorgen, laat je blokhut thuis bezorgen en installeren, wel zo handig! We hebben wat leuke ideeën voor jouw blokhut op een rijtje gezet:

De hobbykamer

Of je nu een boekenwurm bent, graag schildert, timmert, schrijft of creëert, met een blokhut creëer jij jouw eigen hobbykamer waar je in alle rust jouw hobby’s kunt uitoefenen. Denk goed na over wat jij belangrijk vindt voor je hobbykamer, en schaf dan de passende werktafel, stoel, verlichting en opbergkasten aan. Personaliseer jouw hobbykamer met inspirerende schilderijtjes of foto’s en misschien zelf een fijn radiootje voor wat achtergrondmuziek.

De studeerkamer

Ben jij druk bezig met je studie, een onderzoek of een complexe strategie voor je werk of eigen bedrijf? Een blokhut in de tuin biedt de ideale werkruimte waarin je in alle rust kunt nadenken, creëren en studeren. Zorg voor een fijn bureau met bijpassende stoel, genoeg opbergruimte voor je research en een stabiele internetverbinding. Heb jij extra veel ruimte in je tuin? Ga dan voor een grotere blokhut waar je zelfs vergaderingen met collega’s kunt houden, wel zo handig.

Het feesthuisje

Iedereen houdt wel van een feestje, of het nu gezellig met je gezin of met de hele familie en vriendengroep is. Een blokhut biedt de ideale oplossing, omdat je deze helemaal kunt inrichten als een perfecte entertainment ruimte in eigen tuin. Kies voor een blokhut met een extra overkapping en zet er wat fijne loungebanken neer en gezellige verlichting. In je blokhut zelf kun je een klein koelkastje plaatsen of zelfs een volledige minibar en kookplaat. Ook leuk om toe te voegen aan je buitenlounge; een barbecue voor die heerlijk zwoele zomeravonden of een fijne houtkachel zodat je zelfs tijdens de winter lekker in de tuin kunt genieten. Heb je veel ruimte in de tuin? Dan kun je zelfs kiezen voor een grotere blokhut dat als gastenverblijf kan dienen! Let er wel op dat je de blokhut goed isoleert, zodat je gasten heerlijk kunnen slapen.

Een blokhut biedt eindeloos veel opties, niet alleen als hobby-, werk- of feestruimte, maar ook ideaal als een fijne, veilige speelruimte voor de kleintjes of gewoon als opbergruimte voor al je tuingereedschap en tuinmeubilair. Kies voor een standaard blokhut of laat er een op maat maken zodat het perfect op jouw wensen aansluit.

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

5/5 - (1)