Er is niets zo kalmerend, verfrissend en goed voor het humeur als het effect dat groene planten en bomen hebben. Maar om nu elke winter naar een tropisch eiland te verkassen om te kunnen genieten van heerlijk groen buitenshuis is ook weer zo wat. Uiteraard kun je tijdens de donkere winterdagen nog steeds genieten van je tuin of balkon, maar de kale bomen en struiken zijn toch net iets minder plesant voor het oog. Daarom raden wij aan om planten voor in huis te kopen, dus kun je toch de hele winter genieten van groen in huis!

 

Maak kennis met de geweldige Philodendron!

Maar waar moet je nu beginnen? De winter is al druk genoeg met de feestdagen, werk, studie of je sociale leven en de winter is juist ideaal om lekker op de bank te hangen met een dekentje en je favoriete boek – niet per se om urenlang planten te verzorgen. Daarom hebben wij de meest makkelijke, geweldige kamerplanten voor je op een rijtje gezet, de Philodendron familie! De Philodendron is bij uitstek een van de populairste kamerplanten en dit is niet zonder reden. De Philodendron in huis zorgt voor frisse lucht vanwege haar sterke luchtzuiverende kwaliteiten, komt voor in alle soorten en maten en is ontzettend gemakkelijk in onderhoud (uiteraard heeft elke plant liefde, tijd en aandacht nodig!). We hebben een paar leuke Philodendron soorten voor in huis op een rijtje gezet:

De frisse Gloriosum

Met haar grote frisgroene, hartvormige bladeren. Deze plant kan tot wel 50 centimeter hoog worden en groeit het beste op een halfschaduw plek. Ze heeft weinig water nodig, dus een of twee keer per week een beetje water maakt haar helemaal gelukkig.

Prince of Orange

De naam zegt het al, deze bijzonder Philodendron soort heeft ontzettend unieke feloranje en groene bladeren (staat wel zo mooi tijdens de winterdagen!). Deze kleine prins met grote bladeren wordt tot zo’n 10 centimeter hoog, dus perfect op je werk-, slaap- of badkamer. Hij heeft weinig water nodig, maar geniet van een fijne spraydouche met een plantenspray.

De klimmende Lupinum

Deze Philodendron variant is groots en een echte klimmer. De jonge bladeren hebben een unieke hartvorm en groeien uiteindelijk op tot grote, pijlvormige bladeren. Ze kunnen tot wel 60 centimeter of hoger worden, en houden van een halfschaduw plek. Met een klimhulp en een scheutje water per week, groeit ze ontzettend goed en is ze de ideale opvuller voor de lege hoek in huis.

Dit zijn pas drie voorbeelden van de uitgebreide Philodendron familie, maar er zijn ontzettend veel verschillende varianten zodat er voor elke interieurstijl wel een Philodendron soort is. Denk eens na over de Pink Princess, de Mexicanum of ga voor een Silver Sword Philodendron, de opties zijn eindeloos en (bijna) alle soorten hebben sterke luchtzuiverende kwaliteiten en zijn gemakkelijk in onderhoud. Dus wacht niet langer en kies vandaag nog voor een kamerplant om de hele winter van groen in huis te genieten.

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

Review deze post