De Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens.  Een keur van voertuigen met de mooiste en meest bijzondere creaties. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst.

UNESCO plaatste de dertig Nederlandse corso’s, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning voor de corsocultuur.

 

76e editie van Flower Parade Rijnsburg

De Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 76 editie met het thema Wonderen van de natuur. Op zaterdag 12 augustus 2023 rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend bloementheater.

Tip: bezoek  op vrijdag 11 augustus 2023 de gratis toegankelijke Flower Parade show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur is er een sfeervolle avond vol muziek en bloemen. Hier kun je op je gemak alle wagens bekijken en fotograferen.
Op zondag 13 augustus zijn de praalwagens  de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op  www.rijnsburgscorso.nl

Vrijdag 11 augustus 2023: in Bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg de Flower Parade Show.
Zaterdag 12 augustus 2023: de parade rijdt vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.
Zondag 13 augustus 2023: de praalwagens staan op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

 

Win een cadeaubon ter waarde van €50 te besteden bij tuincentrum de Mooij in Rijnsburg

En als je dan toch in de buurt bent, bezoek dan ook tuincentrum de Mooij in Rijnsburg!

Tuincentrum de Mooij is het meest complete tuincentrum van de regio Zuid-Holland. Wij hebben alles voor tuinhuis en dier. Met een sfeervolle en aangename shopomgeving kunt u alleen de mooiste producten van de hoogste kwaliteit vinden. Naast shoppen kunt u ook genieten van een heerlijke kop koffie, lunch of borrel in lunchroom de Serre. Neem alvast een kijkje op onze menukaart!

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

4.9/5 - (7)