Wie geniet niet van het leven in de tuin? Er valt het hele jaar door ontzettend veel te beleven. Niet iedere tuin is even groen, wat ontzettend zonde is. Aan tegels heb je maar weinig. Het is zelfs zo, dat de tegels je tuin met name in de zomer onnodig warm en benauwd maken. De tegels nemen de warmte van het felle zonlicht op en houden dit vast. Daar waar het groen in de tuin de warmte juist niet absorbeert. Er is niets fijner, dan met je handdoek op het koele gazon liggen. Naast het gebruik van een gazon in de tuin, zijn er verschillende andere manieren om meer uit je tuin te halen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van siergrassen om de kale plekken in borders op te vullen. In dit artikel zetten we een aantal tips en ideeën voor je op een rijtje.

Creëer leuke hoekjes in de tuin met bamboe 

Niet alleen het opvullen van kale plekken in borders met siergrassen is een goed idee, om meer uit je tuin te halen. Denk ook eens na over het gebruik van bamboe om hoekjes te creëren. Bamboe is een ontzettend sterke en mooie plant! Zelfs zonder groene vingers, zal bamboe in leven blijven. Tegelijkertijd ligt hier ook een gevaar: kies altijd voor een type bamboe welke niet woekert. Het voorkomt dat de bamboe na verloop van tijd overal in de tuin omhoog begint te komen.

Ga voor een moestuin bij je woning

Wanneer je het leuk vindt om met je handen in de aarde te zitten, mag een moestuin niet ontbreken bij je woning. Je kunt de moestuin in het voorjaar van verschillende groenteplantjes voorzien. Koop de groenteplantjes bij de tuinwinkel, of zaai al in het vroege voorjaar zelf in huis onder een glazen plaat. De plantjes die hierbij omhoog komen kun je vervolgens verplaatsen naar de tuin. Naast de verschillende groenten, kun je ook kruiden en bijvoorbeeld diverse fruitsoorten in de moestuin poten.

Kies voor wintergroene planten in de tuin

Je wilt het hele jaar door van de tuin kunnen genieten. Om deze reden is het verstandig om voor wintergroene planten te kiezen. Kies bovenal voor winterharde varianten, om te voorkomen dat je de borders in de tuin ieder jaar opnieuw aan moet planten. Het voordeel van wintergroene heesters en kruipers is dat je ook in het najaar en de winter wat te bekijken hebt in de tuin. Het voorkomt dat de tuin een verlaten, dorre uitstraling krijgt tegen het eind van het jaar.  

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Review deze post