Aankomend najaar kan iedereen in Nederland meedoen aan de 23e editie van de Nationale Natuurwerkdag. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen, zoals wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien, insectenhotels bouwen en allerlei andere activiteiten die bijdragen aan een groene leefomgeving.

 

De organisatie verwacht deze editie ruim 15.000 deelnemers die meedoen aan meer dan 500 verschillende natuurklussen in het hele land. De Natuurwerkdag valt dit jaar in de Nationale Klimaatweek en is een kans voor deelnemers om zorgen over het klimaat en de natuur om te zetten in actie.

Samen voor een groene leefomgeving

De organisatie van de Natuurwerkdag onderstreept het belang van de inzet en samenwerking van vrijwilligers voor de natuur en het landschap. “Het thema van de Natuurwerkdag dit jaar is samen. Alleen samen vergroten we onze positieve impact en krijgen we de natuurklussen gedaan”, aldus Sascha van Breukelen van LandschappenNL. “De Natuurwerkdag is een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met anderen iets te doen voor natuur bij jou in de buurt. Iedereen is welkom om mee te doen, je hebt geen ervaring nodig om te komen klussen op de Natuurwerkdag. Kom samen met je vrienden, buren, familie of sportteam en help een handje mee.”

Biodiversiteit en klimaat

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijdens van extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving.

Natuurwerkdag 2023
Samen met de (klein)kinderen helpen kan ook tijdens de Natuurwerkdag.

Doe mee op 3 en 4 november

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Vanaf september vind je op www.natuurwerkdag.nl klussen bij jou in de buurt en is het mogelijk om je aan te melden. Zelf een klus aanmelden is ook mogelijk.

Deel dit bericht

Meer inspiraie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
*Maak een account en krijg 3 premium artikelen gratis
3.7/5 - (29)