De frêle en sierlijke bloemen van klaprozen en papavers horen bij de zomer. Maar omdat je ze dit voorjaar nog kunt zaaien, staat papaver deze maand in de spotlight als Plant van de Maand maart. Met deze week – the moment you’ve all been waiting for – onze top 5 mooiste soorten papaver!

Tekst Modeste Herwig en Francine Polis Foto’s Shutterstock.com

 

 

 

Plant van de Maand?

Meteen door naar de top 5 van mooiste soorten papaver? Scroll snel naar beneden!

Eerder las je al waarom papaver zo’n aanwinst zijn voor je tuin, hoe je ze het beste verzorgt en de verschillende varianten voor in de border of in een boeket.

 

Oosterse papaver Papaver orientale ‘Perry’s White’.

5. Papaver orientale ‘Perry’s White’

Oosterse papaver Papaver orientale ‘Perry’s White’. Grote witte tot heel licht roze bloemen met zwartpaarse vlekken in het hart en een dikke krans meeldraden. De bladeren zijn zilverig behaard en vormen de perfecte achtergrond. Volle zon, hoogte 50-75 cm, bloei mei-juni.

4. Papaver rhoeas ‘Shirley Single Mixed’.

4. Papaver rhoeas ‘Shirley Single Mixed’

Klaproos Papaver rhoeas ‘Shirley Single Mixed’. Een vrolijke mix van kleuren, van wit tot roze, zalmkleurig en rood, vaak ook tweekleurig. Dit mengsel van eenjarige klaprozen vrolijkt elke border op. Volle zon, hoogte 50-75 cm, bloei mei-juli.

4. Papaver rhoeas ‘Shirley Single Mixed’.
3. Papaver nudicaule.

3. Papaver nudicaule

IJslandse papaver (Papaver nudicaule). Een vrolijke papaver met behaarde stengels, meestal in een mix van witte, gele, oranje en rode bloemen. Ook in pasteltinten. Een vaste plant, die je echter het best tweejarig kunt kweken. Volle zon, hoogte 40-50 cm, bloei juni-september.

3. Papaver nudicaule.
2. Papaver commutatum ‘Ladybird’.

2. Papaver commutatum ‘Ladybird’

Klaproos Papaver commutatum ‘Ladybird’. Deze eenjarige klaproos heeft de kleuren van het lieveheersbeestje: felrood met vier grote zwarte vlekken in het hart. Ook het grijsgroen blad is prachtig. Volle zon, hoogte 35-45 cm, bloei juni-augustus.

2. Papaver commutatum ‘Ladybird’.
top 5 mooiste soorten papaver buitenleven magazine
Papaver commutatum ‘Ladybird’.

Hier koop en/of bekijk je ze

 

1. Papaver somniferum ‘Black Paeony’.

1. Papaver somniferum ‘Black Paeony’

Slaapbol Papaver somniferum ‘Black Paeony’. De bloemen van deze slaapbol doen aan een romantische roos denken. Ze zijn dik gevuld en hebben een heel donkerpaarse tint. Na de bloei mooie zaaddozen. Volle zon, hoogte 75-100 cm, bloei juni-augustus.

Dat was ie dan weer dames en heren, de Plant van de Maand maart. Volgende maand is lupine de plant van de maand, tot dan!

1. Papaver somniferum ‘Black Paeony’.
1. Papaver somniferum ‘Black Paeony’.
1. Papaver somniferum ‘Black Paeony’.

Deel dit bericht

Meer inspiraie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
*Maak een account en krijg 3 premium artikelen gratis
3.7/5 - (29)