Samen met haar gezin houdt Ine van Mierlo een biologische moestuin. Van de oogst maakt ze de origineelste recepten. En deze recepten deelt ze met Buitenleven. Elke maand deelt ze een van haar creaties met ons. Deze keer deelt ze een recept waarbij niets uit de moestuin nodig is, maar wat wel leuk staat op de kersttafel: chocolade kerstbomen.

Dit heb je nodig:

  • Getempereerde chocolade in de smaak die je zelf lekker vindt. In ons artikel over speculaasbonbons vind je hoe je chocolade kunt tempereren.
  • Mallen van verschillende grootte in stervorm. Mocht je deze niet kunnen vinden, kan het ook met ronde vormen.
  • Eetbare decoratie zoals glitter, marsepein, suikerfiguren. Net wat je maar in huis hebt of lekker vindt.
  • 25 g roomboter
  • 65 g gesmolten chocolade
recept chocolade kerstboom
Het vullen van de mallen kan een beetje een kliederig karwei zijn.

Zo maak je het:

  • Doe de getempereerde chocolade in de vormen en laat hard worden.
  • Klop vervolgens 25 gram roomboter luchtig tot het wit is van kleur en voeg daar 65 gram gesmolten chocolade aan toe. Goed door elkaar roeren en in een spuitzak scheppen.
  • Haal de chocoladesterren uit de vorm en bouw de boom van de sterren. Je ‘lijmt’ de sterren aan elkaar door middel van het mengsel van gesmolten chocolade en boter. Spuit op elke ster een toefje van dit mengsel en druk het volgende onderdeel er op. Start met de grootste ster en eindig met de kleinste ster.
  • Decoreer de boom naar wens en laat goed uitharden.
Lekker en mooi: deze kerstbomen van chocolade.

Leuk om te maken en een verrassend element op tafel!

Vrolijk kerstfeest. 

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
*MAAK EEN ACCOUNT EN LEES 3 PREMIUM ARTIKELEN GRATIS
Review deze post