Op zoek naar een apart en heerlijk nagerecht? Pocheer een peer! Nee echt, dit recept met gepocheerde peer en ananassalie wil je deze feestdagen op tafel hebben staan.

Voor 4 personen

  • 250 g water
  • 90 g suiker
  • ½ steranijs
  • enkele blaadjes salie

(op de foto: mandarijnsalie)

  • 40 g citroensap
  • 3 onrijpe peren
  • 500 g room
  • 1 blad gelatine
  • 240 g witte chocolade
  • enkele saliebloemetjes

Bereiding

Kook het water samen met de suiker, het steranijs en enkele blaadjes salie. Laat afkoelen en voeg er het citroensap aan toe. Schil hierna de peren, snijd ze in partjes en voeg toe aan de marinade. Verwarm vervolgens 150 gram room met enkele blaadjes salie. Zeef het geheel en voeg er de geweekte gelatine aan toe. Meng dan de chocolade erdoor en hierna de overige 350 gram room. Laat opstijven in de koelkast en klop op tot een mooie mousse. Dresseer het gerecht en werk af met enkele saliebloemetjes en eventueel een crumble van koekjes. Smakelijk!

Gepocheerd peer

Kruiden, kweken, koken

Kruiden, kweken, koken

Kruiden Claus & Michiel van Colenberghe

Uitgeverij Lannoo

EAN 9789401483193

€24,99

Kruiden, kweken, koken

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
4.1/5 - (8)